CURAÇAO – De startfase van Eden Shoppers Paradise aan de Caracasbaaiweg bij de kruising met de weg naar Fuik, is begin dit jaar van start gegaan. Deze fase houdt de bouw van een nieuwe Burger King in en het bouwrijp maken van de grond.

Het winkelcentrum is een project van Triangle Group in samenwerking met Studio Acht Caribbean en Remax BonBini. Het shopparadijs moet in het derde kwartaal van 2014 klaar zijn voor shopaholics en eetliefhebbers. Behalve een mix van veelzijdige winkels, komen er namelijk ook restaurants en diensten in Eden en belooft de Mall volgens Triangle uit te groeien tot hét ‘stadscentrum van Bandariba’.

30 reacties op “Bouw Burger King in Winkelcentrum Eden begonnen”

 1. Ik heb niet echt een probleem dat er een shopping mall op die plek komt. De infrastructuur wordt vroeg of laat aangepakt…Kan gewoonweg niet anders. Mijn probleem is meer de Burger King filiaal die daar komt. BK past gewoonweg niet op die plek…Ik had gehoopt dat er een 5 sterren shopping mall daar zou verrijzen met Starbucks, El Gaucho restaurant, Zara, Mango, etc. etc. Nu komt er een ordinaire Shopping Mall met BK, Mc Donalds, een pastechi snack etc. etc. …………….. Weer een gemiste kans!!!

 2. Aub, eerst de traffic jam oplossen op de caracasbaai

 3. Anglo, op 06-02-2013 om 17:52 schreef: Kan me nog een tijd herinneren dat wij onze “cuisine” ver boven de keuken van die aardappeleters verheven.

  Vriend Anglo,

  ik kan me nog steeds géén tijd herinneren dat ik de aardappel-cuisine boven iets verheven heb, behalve de afvalbak.
  Pikatje is opgegroeid met promèntè, maar ook hopeloos pastèchi-verslaafd.

  (als je je exotische smulroman klaar hebt, wil ik wel een exemplaar)

 4. De meeste commentaren gaat over de “fastfood” en hoe slecht die is voor de gezondheid. De “issue” is echter: Hoe is de vergunning voor de bouw op die plek tot stand gekomen en wie draait op voor de kosten van de aan te leggen infrastructuur?
  Gaan er geen lichtjes branden bij onze inteligente commentaar schrijvers? Uiteindelijk betalen wij allen voor de (corrupte) grapjes die de ambtenaren en politici uithalen.
  Het mag mij een worst wezen wie wel en wie niet een hamburger gaan vreten. Ik doe dat zelf ook wel eens.

 5. Kan me nog een tijd herinneren dat wij onze “cuisine” ver boven de keuken van die aardappeleters verheven. Onze funchi ku jambo etc. zorgde ervoor dat moeders met het klaarmaken van een stoba of een sopi piska haar hombre ervan weerhield naar zijn bi-side te gaan. Tegenwoordig gaat hij via de drive-in naar zijn bi-side, neemt nog een take-away voor haar mee en samen smullen ze dan van al dat exotische lekkers.

 6. Tuin van Eden en er was toen toch een zondvloed toen. Alleen die vetzakken, enkel die blijven nú straks wel mooi drijven, nou ja mooi ……… 🙂

 7. laat al die fastfood junks zich toch lekker naar een hartinfarct toe eten, klaar toch zou ik zeggen, ieder diertje zijn pleziertje !!!

 8. Eden, HET Paradis voor Michelins.
  http://www.motocrossplanet.nl/wosimages/bedrijfsinformatie_afbeelding_121.jpg

 9. Wie van alle azijnzeikers hier is tegen een vrije markt?

 10. @John M,

  Ik houd niet zo van Fast Food, dus ook al zijn er 10 BK’s op het eiland… ik zal er sporadisch een beroep op doen. Dus dikker worden zit er door fast food bij mij niet in… 😉
  Ik heb een goed gewicht en als het moet ren ik jou er vast en zeker ook nog uit…

 11. Ach, wat maakt het uit, de overheid / belastingbetaler betaalt toch alle medicijnen incl. ziekenhuisverblijf van de dikke straatmeubilair.

  Zo is er ook een vruchtbaar gebied wegegeven om bedrijven op te bouwen terwijl dat gebied in een soort van dam ligt waar het grondwater zeer hoog is. De waterput die daar staat schijnt gewoon volgegooid te zijn met puin.

  Dhr. Wiels probeert dit gebied voor agricultuur te gebruiken, maar ja of dit nog mogelijk is???
  Curaçao heeft een goede minister van land en tuinbouw nodig.

 12. niet te geloven dat daar vergunning voor is afgegeven. Wie heeft er “pastechis” gekregen en hoeveel? Een nachtmerrie voor het verkeer en volgens mij de afwatering, maar ja, ik ben geen ingenieur. Cooper wel als ik me niet vergis maar was vast zijn “kennis” vergeten.

 13. Ben benieuwd hoe de toegangswegen gaan lopen.
  Fast food restaurant, geweldig. Vergrijzing is een probleem dat moet worden aangepakt.

 14. @Jackson, er zijn toch al genoeg fast food plekken op het eiland zodat jij maar dikker en dikker zal worden

 15. Tuna, op 05-02-2013 om 14:00 schreef: terwijl de zorg al niet meer te betalen is waarvan een hoop terug te voeren is naar obesitas. En zo gaat het dus steeds maar verder.

  Bij extreem morbide obesitas, met een BMI > 50, is het een wonder als de 60 gehaald wordt, een ISLA sigaretje erbij, en Bingo.

  Resultaat : Pensioenen en zorg weer betaalbaar.
  Vooral stevig doorgaan met vetmesten dus, survival of the thinnest.

 16. Wat ik niet snap is dat al die dingen daar zullen passen, alleen de burger king al zal veel ruimte in nemen waar moet de rest van die mall dan komen? Dat terrein is echt niet zo groot hoor. Laat staan de infrastructurele problemen die zullen ontstaan. met andere woorden, dit project zal geen succes zijn.

 17. Waggelend naar de volgende vreetschuur. Gelukkig is het straks niet zo ver lopen. Of komt er ook een “scheur maar naar binnen”, zodat je vanuit je auto het calorierijke BK-voedsel makkelijk kunt bestellen?
  En Wiels zette zich onlangs nog in voor een betere leef- en eetgewoonte. En ondertussen verschijnen op steeds meer plaatsen de letters BK. Iets van Bijna Kogelrond. lOl

 18. @ M.A.K. op Curacao willen ze juist een increase, the fatter the better

 19. Er komt een rotonde op die splitsing, Caracasbaai/Montangne. Wie betaalt daarvoor? Volgens Openbare werken dienen project ontwikkelaars zelf alle benodigde infrastructuur te bekostigen. Ik denk echter dat hier de belastingbetaler opdraait voor de kosten. Kunnen de direkteuren van Openbare Werken en ROP mischien uitleg geven ? Ik wil namelijk niet geloven dat er geld “onder de tafel” is geschoven en ook ook niet boven de tafel waar het geteld kon worden.

 20. Wat een azijnzeikerds weer… dit is allemaal vraag en aanbod, een mooi westers concept… zodra alles geregeld wordt vanuti de overheid (dictatuur) zullen jullie wederom de grootste zeikerds zijn…

  Zeik over het feit dat er bouwvergunningen worden weggegeven alsof het niks is… maar het ondernemensschap is toch niet jullie probleem? Dat is juist iets waarom jullie hier nog op het eiland zitten… een vrije marktmechanisme..

  Fijne avond..

 21. whats up met SAMBIL ?

 22. Op de foto zie je al dat ze de grond EXTRA aanwalsen! Dus kamerolifanten, u kunt straks volledig veilig uitstappen en gaan bunkeren 🙂

 23. Op Aruba willen ze een ‘fast food stop’. Hebben ze hier nog nooit van gehoord.

 24. ben het met laura eens, wat een domme plek voor een winkelcentrum,. ik hoop dat de ingang langs landhuis sorsaka komt en niet via het kruispunt. belachelijk dat cooper ze een bouwvergunning heeft gegeven. alhoewel als hij wat centjes krijgt kijkt hij niet zo nauw naar veiligheid en milieu

 25. O jee, is er echt niemand die dit kan stoppen. Er lopen genoeg tonnen op stokjes rond op het eiland.

 26. We blijven doorgaan met het vetmesten van de mensen. Vooral als je je maat niet kent is dit soort van snelle haps funest.

 27. met deze BK komt het aantal fastfoods op 31 op curacao met sambill to come, what a joke.

  Misschien eens nadenken om voor de fastfoods lokale burgers te maken

  Big Kabritu
  Whopper Iguana
  Mac Westpointer

 28. ahhh. heerlijk. Wat een parel voor de gemeenschap wordt dit project. Ik zie nu al de extra files die zullen ontstaan. Of gaat er daadwerkelijk eens iets gebeuren met het wegennet in dit gebied? Denk het niet. Triest.

 29. Weer een “vet shop” er bij, die uiteraard naar oud Curacaose gewoonte door een minister geopend zal worden, terwijl de zorg al niet meer te betalen is waarvan een hoop terug te voeren is naar obesitas. En zo gaat het dus steeds maar verder.

 30. Wow, dat is alleen maar de nieuwe Burger King, dan wordt de rest wel heel erg “mini” 🙂