• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – “Zo langzamerhand lijkt het een herhaling van zetten te worden. Zodra als Raffinaderij Isla weer actief wordt dan worden World Health Organization (WHO)-waarden weer overschreden, zo ook afgelopen week”, meldt stichting Schoon Milieu op Curaçao (SMOC).

Uit eerste metingen blijkt dat de WHO-waarden voor zwaveldioxide (SO2) zijn overschreden. “Als je hierbij de diverse klachten van omwonenden optelt, dan is dat ook niet verwonderlijk. SMOC ontving afgelopen week wederom diverse klachten over stank”, zegt de stichting. “De stank wordt veroorzaakt door een cocktail aan stoffen, die helaas niet voldoende wordt gemeten. Het is duidelijk: de Isla is weer aan het brommen.”

De metingen van januari:

7 reacties op “Isla bromt, zwaveldioxide overschreden”

 1. Zat Shell er nog maar, dan was de hele politiek er direct boven opgesprongen om dit onrecht aan onze bevolking te bestrijden. Blij dat ik op Wiels heb gestemd, die weet tenminste wat onrecht is. Shell moet schadevergoeding betalen van Wiels. Gaat hij pas over 40 jaar schande spreken van PDVSA en daar een claim neerleggen? Welke minister van gezondheid neemt actie? Wie gaat toezien op naleving van de regels? Welke minister moet straks wegens onbehoorlijk bestuur jegens ISLA naar de gevangenis in het nieuwe voorstel om ministers persoonlijk aansprakelijk te stellen.

 2. Derde wereldland in dit opzicht. Zo simpel is het.

 3. Tot de volgende week zullen we maar zeggen 🙁
  En vergeet die overlijdensrisicoverzekering nu niet af te sluiten.

 4. @ rasechtewerelbewoner. Ik vind het goed als mensen op dit eiland worden aangezet tot het indienen van klachten. Mensen hebben hier een ‘alles maar accepterende’ houding, mogelijk ook door de eeuwige loze beloftes van de politiek. Dit aanzetten tot klagen (want in een land las Nederland echt niet nodig zou zijn, integendeel) vind ik op dit eiland juist goed! De Isla overtreedt regels. De burgers klagen niet: er gebeurt niks. Nou maar hopen dat er met genoeg klachten, wel opgetreden gaat worden, al vrees ik van niet…

 5. Ze hebben er altijd al ingewoond dus waarom nu pas klagen? Omdat SMOC zegt dat het een goed idee is? Ik zie de SMOC leden niet op de fiets overstraat gaan. En ze hebben grote huizen waar de aircos alstijd aan het brommen zijn. Als je niet beter weet is er niks aan de hand toch?

 6. Moet zijn Isla-terrein

 7. Naast de stank viel me ook op dat de lichtgele zwavelberg weer eens open en bloot ligt op het Isla-termijn. Wat moet er gebeuren voordat de regels gehandhaafd worden?