• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – De claim die Alibinutio Thodé (43) heeft ingediend voor een schadevergoeding, nadat hij op 5 december werd vrijgesproken van de vondst van een 78 kilo cocaïne die klaar  was om te worden geladen op een vliegtuig naar Amsterdam, is afgewezen. Dat meldt het Openbaar Ministerie (OM).

Thodé heeft vier maanden in voorarrest gezeten en heeft middels zijn advocaat een schadevergoeding geëist van ruim 40.000 gulden. De claim staat gelijk aan zijn inkomsten gedurende de vier maanden als werknemer bij Swissport Hato en als muzikant evenals juridische kosten en de rente van de bank. De Officier van Justitie noemde de dwangmiddelen tegen Thodé ‘rechtmatig’. Er waren volgens het Openbaar Ministerie ‘voldoende gronden en voldoende verdenkingen om Thodé aan te houden in afwachting van de rechtszaak’.

Goede naam
Volgens de advocaat van Thodé is er echter veel schade toegebracht aan de goede naam van Thodé. Ook is hij door Swissport ontslagen. Het gerecht kende Thodé vanmorgen geen schadevergoeding toe. “Verzoeker heeft op het vliegveld een bagagecontainer waarin later een fietskoffer met daarin ruim 78 kilo cocaïne, op een ongebruikelijke en onveilige plaats neergezet en heeft voor deze handelswijze geen redelijke verklaring gegeven.”

Kosten
“Het gerecht is van oordeel dat de strafrechtelijke vervolging en de toegepaste dwangmiddelen mede aan verzoeker zijn te wijten. De door hem geleden schade en gemaakte kosten van rechtsbijstand dienen voor rekening van verzoeker te blijven”, aldus de rechter vanmorgen in het vonnis.

6 reacties op “Geen schadevergoeding voor Thodé”

 1. Allen hieronder mij, inderdaad gelukkig dat men op tijd de 300 kilo coke heeft ontdekt (men dacht toch niet dat er alleen 78 kilo was he) anders was deze nu in de neusgaten van een makamba terecht gekomen. Coke snuivers hebben we al genoeg in Nederland. Deze mensen zijn al zover dat ze de coke die komt uit een anus gretig opsnuiven. En idd aanpakken de schuldigen zoals die gasten in de tweede en eerste kamer, politietop en koningshuis. Coke snuivers eerste klas. Graaf Bernard maar op en vraag het hem.

 2. Aanpakken die handel stuk voor stuk.

 3. Geweldige zet van het OM, daar kunnen andere wannabe-criminelen, klaplopers en nalopers op deze klip een voorbeeld aan nemen.

 4. Tja, noem mij 1 Thode die wel zuiver is.

 5. Goed gedaan. Deze crimineel krijgt niks van mijn belasting centen. Hij wilde het doen en jammer genoeg is hij vrijgesproken. Maar hij heeft zelf schuld door onverklaarbare redenen de container daar te plaatsen. Hij had zijn werk gewoon goed moeten doen. Dan was er niks aan de hand geweest.

 6. shame on you OM