• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – De politie heeft tijdens het kindercarnaval gisteren twee arrestaties verricht, beide arrestaties hebben te maken met het op zak hebben van een vuurwapen. Verder heeft de politie drie auto’s en drie scooters weggesleept.

Rond 16.50 uur heeft de politie een zestienjarige jongen aangehouden aan de Hamelbergweg omdat hij een wapen op zak had. Later bleek het om een speelgoedpistool te gaan. De politie heeft hem en zijn ouders ernstig toegesproken en na het verhoor kon hij naar huis. De politie zag om 18.30 uur een man die zich verdacht gedroeg in de Breedestraat. Toen hij de politie in zijn richting zag komen, zette hij het op een lopen. Tijdens het wegrennen gooide hij een vuurwapen (pistool kaliber 25 met zes kogels erin) weg.

Achtervolging
De politie startte een achtervolging en wist de 40-jarige man aan te houden. Het vuurwapen werd in beslag genomen voor onderzoek. Tijdens de arrestatie verzette de man zich en moest de politie kracht gebruiken om hem te kunnen arresteren. De man liep hierbij een wond aan zijn hoofd op. De politie heeft hem naar de polikliniek gebracht voor medische behandeling.

Auto ophalen
Drie voertuigen die verkeerd geparkeerd stonden of het verkeer hinderden aan de Breedestraat (O), Pastoor van Koolwijkstraat en Gouverneur van Lansbergweg, zijn weggesleept naar Rio Canario. De eigenaren kunnen hun auto vandaag ophalen na bij het kantoor van SKS te hebben betaald voor het wegslepen.

Aswoensdag
Drie scooters werden van de weg gehaald omdat de papieren niet in orde waren. Zoals aangekondigd kunnen deze pas na Aswoensdag (13 feburari) weer opgehaald worden nadat is voldaan aan de financiële en administratieve vereisten.

Rode kruis
Rond 15.10 uur werd een vrouw ziek aan de Weg naar Welgelegen. Personeel van het Rode kruis hebben haar ter plaatse behandeld. Aan de Stoppelweg hebben onbekenden de ketting die tussen twee betonblokken was gespannen om de weg te versperren voor voertuigen, verwijderd. De politie moest de situatie gaan herstellen.

1 reactie op “Arrestaties tijdens kindercarnaval”

  1. Wat krijgt iemand voor straf op Curacao voor wapenbezit