CURAÇAO – Het team van medewerkers van Stichting Verslavingszorg en Psychiatrie Caribisch Nederland (SVP-CN) wordt dinsdag uitbreid met nieuwe collega’s. Vier nieuwelingen worden dan door Kenneth Cuvalay, programmacoördinator van Saba en Sint Eustatius, officieel voorgesteld aan het bestuurscollege van Sint Eustatius.

Tijdens de bijeenkomst met het bestuurscollege komen de volgende onderwerpen aan de orde:
– introductie van psychiater Jatinder Kour, psychiater Sachin Gandotra, kinder- en jeugdpsychiater Cheryl Ferero, kinder- en jeugdpsychiater en klinisch/gezondheids psycholoog Carmencita Chemont
– toelichting visie, werkwijze en uitvoering met betrekking tot de zorg voor patiënten met psychiatrische problemen en patiënten met een verslavingsproblematiek en bijbehorende psychiatrische problemen

Verantwoordelijk
De twee nieuwe psychiaters Kour en Gandotra, van de ‘Mental Health Foundation, St Maarten’ en (de opvolgers van de heer Glenn Matroos). Ferero en Chemont zullen verantwoordelijk zijn voor de psychiatrische en verslavingszorg op het grondgebied van de eilanden Sint Eustatius en Saba, samen met andere stakeholders.

Bijeenkomst
Aansluitend op het gesprek met het bestuurscollege van Sint Eustatius vindt op dezelde dag tussen 13.00 en 16.00 uur in Ruby’s Inn een bijeenkomst plaats met alle lokale artsen, sociaal psychiatrisch verpleegkundigen en algemene verpleegkundigen. De bijeenkomst wordt officieel geopend door de gedeputeerde van Volksgezondheid, Koos Sneek. De bijeenkomst wordt voorgezeten door coördinator Cuvalay. Later dit jaar wordt een seminar en informatie bijeenkomst georganiseerd voor stakeholders en het bredere publiek. Een introductie van de nieuwe medewerkers aan de stakeholders op Saba zal binnenkort plaatsvinden.

Verslavingszorg en Psychiatrie
Het Centrum voor Verslavingszorg en Psychiatrie, gevestigd in het voormalig ‘Pink Building’ aan Rosemary lane, is officieel gestart op 18 februari 2011. Het Centrum is nu onderdeel van de Stichting Verslavingszorg en Psychiatrie Caribisch Nederland (SVP-CN) dat ook diensten verleent aan patiënten op Sint Eustatius, Saba en Bonaire.

www.versgeperst.com