CURAÇAO – Veertien mannen en vrouwen van Arubaanse en Venezolaanse afkomst, zijn vannacht aangehouden in verband met de gewapende overval op een bankfiliaal van Royal Bank of Canada (RBC) in Palm Beach. Bij de overval waarbij ook is geschoten, zou bijna 100.000 gulden zijn buitgemaakt. Dat meldt de Amigoe.

De politie wil dit bedrag echter niet bevestigen, maar zei wel dat een deel van het geld is teruggevonden. De politie organiseerde vanmiddag een persconferentie over de overval. Hoofdcommissaris Dolfi Richardson zei dat de zaak ‘voor 99 procent’ is opgelost, mede doordat de politie direct na de overval veel tips vanuit de samenleving kreeg en snel aanhoudingen kon verrichten. Het onderzoek loopt nog en de politie sluit meerdere aanhoudingen niet uit. Richardson zei ook dat het korps getipt was dat ‘iets groots’ ging gebeuren, maar ze wisten niet dat het om een overval ging. Achteraf concludeert de politie dat de overval ‘professioneel en goed georganiseerd was’.

Arrestaties
De arrestaties volgden na vier invallen in woningen, onder andere in Noord en in Paradera. Volgens hoofd recherche Vanessa Kock zijn daarbij wapens, geld, diverse spullen en voertuigen in beslag genomen die sterk wijzen op betrokkenheid bij de overval. Bij de overval zou zowel met handwapens als met een groot geweer zijn geschoten, maar dat wilde de politie tijdens de persconferentie niet bevestigen. Ook is niet bevestigd dat het om drie overvallers zou gaan die personeel en klanten dwongen op de grond te gaan liggen. Tijdens hun vlucht zou ook buiten zijn geschoten, bij het onderzoek zijn namelijk diverse hulzen op de grond gevonden. De politie heeft tijdens één van de arrestaties ook een schot gelost, deze kwam terecht in een personenauto met inzittenden. De toedracht van dit schot wordt onderzocht. De inzittenden van de auto hebben overigens niets te maken met de overval, zo meldt de Amigoe.

5 reacties op “Veertien arrestaties verricht overval RBC Aruba”

 1. @ jacobus. Hun functie is toch beveiliging of vergis ik mij? Ze stralen geen enkel gezag uit noch naar de burger noch naar eventuele criminelen. Als ze enkel een soort receptioniste moeten spelen, doe ze dan in ieder geval een leuk ‘rokje’ aan 🙂

 2. Non Grata – je moet even iets meer doordenken. Het securitypersoneel heeft allerlei taken maar zeer zeker NIET het tegenhouden van zwaar gewapende overvallers. En dat is een bewuste keuze.
  Uiteindelijk is het beter dat het personeel en de klanten nog leven en dat achteraf de boeven gepakt zijn – het alternatief zou zijn een schietpartij in de bank met vele doden.

 3. tips uit de samenleving!!!!
  daar wel, maar hier (op Curacao) beschermt men zijn criminele familie, buren, snekvriendjes.
  Als men hier ook eens de crimineeltjes zouden aanwijzen, zou het hiet een stuk rustiger worden.
  maar criminaliteit lijkt hier bij de samenleving te horen, als zijnde een soort van Nos Kultura.
  trouwens complimenten voor de arubaanse politie met dit snelle resultaat.

 4. 100.000 gulden gedeeld door 14 Pinguïns klinkt niet zo professioneel.

 5. Jaj, ja, professioneel bezig ……….. en nu al met zijn veertienen opgepakt? Trouwens wat heeft dat vooral indrukwekkend uitgedost, meestal maar wat rondhangend securitypersoneel overal (! grrr) voor nut ? Versiering?