CURAÇAO – De politie is sinds gisteren gestart met strenge controles op motor-, quad- en scooterrijders. Als een bestuurder een verkeersovertreding begaat, dan wordt de motor, quad of scooter in beslag genomen. De eigenaar krijgt zijn voertuig pas na aswoensdag (13 februari), weer terug.

Voordat de eigenaar zijn voertuig terugkrijgt moeten eerst de kosten voor de takelwagen en garage worden betaald. De politie vraagt een ieder hier rekening mee te houden.

4 reacties op “Strengere controles op motors, quads en scooters”

  1. Verscherpte controle op illegalen die graag en hard werken terwijl werkschuw tuig dat ons overvalt en besteelt achterna gezeten moet worden.
    Verscherpte controle op motorfietsen, quads en scooters terwijl er niet gepatrouilleerd word door de politie in onze woonwijken. Schijnbaar behoort het echt gestructureerd aanpakken van de criminaliteit niet tot de prioriteiten van de nieuwe regering. ‘Windowdressing’ blijft zoals gebruikelijk de oplossing voor de meeste problemen.

  2. Met respect, van mij mag het, wordt het lekker rustig. Maar dit heeft hoogstwaarschijnlijk geen enkel wettelijke grondslag, dus is gewoon weer een vorm van machtswellust ……… een bekend fenomeen overal op dit eiland, ja toch? Dertien februari al teruggeven, jammer. Waarom niet pas op Sinterklaasavond? 🙂

  3. Verkeer overtreding? Ze mogen eerst autobestuurders aanhouden die dronken achter het stuur zit en meeste ongelukken veroorzaken!!

    En gelijk in beslag nemen? slaat ook nergens op en pas na 13 feb ophalen?

    Politie heeft zeker weer geld nodig !

  4. Nee, gewoon niet teruggeven!