• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – De Krijgsraad beslist de volgende week over het verzoek van advocaat Irwin Kanhai voor stopzetting van het 8 Decemberproces. Dat meldt De Ware Tijd. Begin dit jaar diende de raadsman een verzoek tot stopzetting in namens zijn cliënten Errol Alibux, Imro Themen en Iwan Krolis.

Achter gesloten deuren is gisteren een aanvang gemaakt met de behandeling van dit verzoek. ‘A ben faya’ (gespannen/spannend), is het enige wat de raadsman kwijt wil over de behandeling. De schorsing van de zaak is volgens Kanhai in strijd met de belangen van de verdachten, “die er op mogen rekenen dat hun zaak binnen een redelijk termijn wordt behandeld”.

Wet
“In het strafrecht is het ongekend dat verwezen wordt naar een niet bestaande wet, die zelfs qua vorm en inhoud niet op papier is en slechts is genoemd in de grondwet van 1975 en 1987”, schrijft Kanhai namens zijn cliënten aan de Krijgsraad. De advocaat stelt verder dat het Hof de wet toch niet zou mogen toetsen. “Zelfs als dat Hof, zoals wordt beweerd door het Openbaar Ministerie, op korte termijn wordt ingesteld, dan nog is het in het recht ongekend dat een wet terugwerkende kracht heeft”, meent Kanhai.

2 reacties op “Krijgsraads in beraad over stopzetting 8 Decemberzaak”

  1. Dit zou voor ieder land reden genoeg moeten zijn om alle verbindingen met zo’n regime te verbreken. Ook niet na een jaartje alsnog weer proberen !
    Het kan niet zo zijn dat 15 mensen zijn vermoord door de zittende president en dat hij daar mee weg komt.

  2. We weten dat Suriname een bananenrepubliek is. Het stopzetten van het proces tegen Bouterse maakt het alleen officieel.