CURAÇAO – De twintigjarige R.E.C. is vandaag veroordeeld voor schuldheling. Bij een snèk kocht hij auto-onderdelen waarvan hij volgens de officier van Justitie van het Openbaar Ministerie (OM), het redelijke vermoeden moet hebben gehad dat de onderdelen zijn gestolen. Dat meldt het OM.

Hij kocht een motorkap van een Kia Rio, een radiator en een bumper voor amper 600 gulden. De werkelijke waarde is vier tot vijf maal hoger. C. is veroordeeld tot een werkstraf van honderd uur. Er is rekening gehouden dat het hier niet om ‘opzet-heling’ gaat en dat de man twee kinderen verzorgd en een baan heeft. “Laat dit een waarschuwing zijn. Auto-onderdelen koop je in een winkel, niet bij een snèk zonder aankoopbon en voor een fractie van de prijs”, aldus de rechter.

4 reacties op “Man veroordeeld voor schuldheling”

  1. @Kareltje, kwestie van tijd !

  2. Wimpirl, de vergelijking met Somalië gaat niet op, er worden daar geen Kia’s verkocht en hier hebben we weer geen piraten. lol

  3. Kareltje je moet legale spullen kopen daar waar jij denkt dat ze het goedkoopste zijn, dat is negoschi. Als je daar niet toe in staat bent en gestolen goederen helen legaal denkt te kunnen maken kunnen wij beter meteen een samenleving álà Somalië beginnen. Soms heb ik het gevoel dat we al hard onderweg zijn.

  4. Meneer de rechter daar heeft u helemaal gelijk in, echter kunnen we dan ook bij de reguliere auto onderdelen handel de prijzen reguleren zodat ze geen nieuwe artikelen verkopen 4 tot 5 maal duurder dan buiten het eiland of het internet?
    Bij de auto handels hier is het een “take-it or leave it beleid” met absurde “diefstal” prijzen ! Bijvoorbeeld een set wielhubs met abs kabels kost hier bij de dealer 3450 Nafl (zonder installatie) en op het internet 188 Dollar voor dezelfde set !! Tel uit hun winst.