• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – De 42-jarige A.G.N. stond vanmorgen terecht voor de zware mishandeling van zijn negenjarige stiefzoon. De jongen werd met een riem mishandeld en probeerde zichzelf vervolgens te verhangen met een elektrisch snoer. Hierdoor werd hij nog harder gestraft. Dat meldt het Openbaar Ministerie (OM).

De jongen vernielde op 10 juli vorig jaar een ruit met een steen. Zijn stiefvader kwam direct thuis en gaf de jongen als straf vier slagen op de billen met zijn riem. De jongen werd vervolgens naar zijn kamer gestuurd. Korte tijd later ging de stiefvader naar zijn kamer en trof de jongen hangend aan een elektrisch snoer van het plafond.

Zware mishandeling
De stiefvader maakte op tijd het snoer los en legde de jongen op het bed waarna de jongen werd afgestraft met slagen met dezelfde snoer waarmee hij zichzelf van het leven wilde beroven. De jongen werd zwaar mishandeld over zijn hele lichaam. De rechter toonde foto’s in de rechtszaal met zichtbare striemen op de billen, benen, armen, buik en onderbuik en rug.

Psychiatrische behandeling
Ook werd de jongen met de vlakke hand in het gezicht geslagen door zijn stiefvader. De man werd met de foto’s geconfronteerd maar toonde weinig emotie. De officier van Justitie van het OM noemde het een zware mishandeling, buiten proportioneel met, volgens de behandelende arts dr. Veenhuis, traumatische gevolgen voor de jongen. De jongen is nu onder psychiatrische behandeling.

Contactverbod
De rechter achtte de feiten wettig en overtuigend bewezen maar sprak de man vrij voor mishandeling met voorbedachten rade. De man kreeg vlak na zijn aanhouding door de rechter-commissaris een tijdelijk contactverbod met zijn stiefzoon. De man moest bij zijn zus tijdelijk inwonen en zich onder psychiatrische behandeling stellen.

Lijfstraffen
Hij en zijn echtgenote kregen in opdracht van de rechter-commissaris gezinstherapie. De man mocht op 1 december weer terug naar huis. Volgens zijn eigen zeggen gaat alles weer goed thuis. Tegen de rechter zei N. dat lijfstraffen in zijn geboorteland (Dominicaanse Republiek) een normale gang van zaken is. De rechter wees hem op de wet op Curaçao waar dat verboden is. “Iemand slaan en pijn doen is mishandeling. Er hoeft geen letsel te zijn. Waar u voor terecht staat is niets anders dan zware mishandeling.”

Straf
De man heeft een voorwaardelijke gevangenisstraf van acht maanden met een proeftijd van drie jaar en een werkstraf van 120 uur gekregen. Als bijzondere voorwaarde moet hij zich binnen zeven dagen melden bij de Stichting Reclassering en verdere behandeling krijgen van de psychiater en bij de reclassering een agressie regulatie training volgen.

8 reacties op “Man veroordeeld voor zware mishandeling stiefzoon”

 1. Soms lees ik van die reacties waaruit je zou kunnen concluderen dat kindermishandeling pedofilie en nog wat van die ongein alleen in Nederland voor komt. Wij zouden eens om ons heen moeten kijken en zorgen dat het hier NIET meer voorkomt voordat wij met onze zwarte vingertjes naar Nederland wijzen.

 2. die moeder is trouwens ook geen knip voor haar neus waard…
  ze hoort haar kind te beschermen en deze man niet meer binnen laten.

 3. dit kind is voor zijn leven getekend, wordt waarschijnlijk weer een van de vele puber criminelen die het land al rijk is.
  wordt gepakt en krijgt dan een zware straf.
  en stiefpapa mag een taakstrafje uitvoeren….schande….
  wanneer krijgen de mensen eens les in het opvoeden van kinderen.
  een beetje liefde en aandacht geven, dat is alles wat een kind echt nodig heeft.
  ik heb diep medelij met dit kind, dat zich al op 9 jarige leeftijd wilde verhangen….
  maar misschien was dit wel het beste geweest, want een toekomst heeft hij nu al niet meer.
  dit kind hoort uit huis geplaatst te worden en in een goed pleeggezin geplaatst te worden, dan zou het kind nog enige kans hebben op een beetje normaal leven.
  maar helaas de jeugd zorg is hier minimaal….

 4. Het is NOOIT GOED !!! De beste STUURLUI STAAN ALTIJD AAN WAL !!!! Geef eens DE GOEDE VOORBEELD EN LEEF EENS 2 ( TWEE ) DAGEN ZONDER TE ZONDIGEN !!!

 5. Alweer die zachte heelmeesters. Nu ook op Curacao!!!
  Onvoorstelbaar, je slaat nadat je ziet dat je stiefzoon zich wilde verhangen, hem nog eens halfdood.Krijg je een taakstraf!!! Misschien dat de rechter ook eens op bezoek moet bij een psychiater.

 6. VEEEL TE lage straf. Daarom komt er geen einde aan.!

 7. En zoiets gestoords met een IQ van wederom 44 komt er dus met een werkstafje (borden afwassen, grasjes trekken?) van af. De stiefzoon heeft een trauma voor het leven!

 8. ik hoop dat er voor het kind een behoorlijk onderkomen is gevonden en dat het niet deze “ouders” om zich heen moet hebben.