• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Kanker behoort tot één van de grootste doodsoorzaken wereldwijd. In 2008 bereikte het sterftecijfer als gevolg van deze ziekte 7,6 miljoen sterfgevallen. Elk jaar verenigen verschillende landen zich op 4 februari om extra aandacht te besteden aan kanker.

 
Elk jaar steunt de World Health Organization (WHO) alle initiatieven van organisaties, verenigingen, specialisten en anderen die een bijdrage leveren aan de ondersteuning van mensen die te maken krijgen met de gevolgen van deze ziekte. Hoofdthema’s waar jaarlijks aandacht aan wordt geschonken zijn: oorzaken en genezing van kanker en een geschikt systeem die bijdraagt aan de verbetering van de behandeling en zorg voor kankerpatienten en een verbetering van de kwaliteit van hun leven.

Vooruitgang
“Aan de hand van diverse onderzoeken door de desbetreffende specialisten kan geconcludeerd worden dat belangrijke vooruitgang is geboekt aan detectie en behandeling van de ziekte”, zegt Yvonne Verbrugge, voorzitter van het Prinses Wilhelmina Fonds. “Tegenwoordig kan zelfs vastgesteld en uitgelegd worden aan de patient welke behandeling en zorg nodig is, die een optimale kwaliteit van het leven biedt, zowel tijdens als na de behandeling.”

Aandacht
De rol van het Prinses Wilhelmina Fonds, die al 65 jaar steun biedt aan kankerpatienten en hun gezinnen, is voornamelijk gericht op het laatstgenoemde thema. Aanstaande maandag wilt het fonds speciale aandacht geven aan deze dag. Om 09.00 uur wordt een heilige mis gehouden worden in de St. Anna Basiliek in de Breedestraat te Otrobanda voor alle kankerpatiënten, hun gezinnen, ondersteunende organisaties en personen en alle anderen in onze gemeenschap die hierbij aanwezig willen zijn.

Informatie
Tussen 07.00 en 10.00u verschaffen diverse medisch adviseurs van het PWF via de verschillende media kanalen speciale informatie over de ziekte Kanker.
– Van 07.00 – 07.35 uur: Dr. F. Scheper in “Mòru Bon Dia” na Telecuracao
– Van 07.15 – 07.50 uur: Dr. M. Samson in “Kòpi kòfi” CBA Television
– Van 08.00 – 08.40 uur: Dr. F. Scheper bij Curom/Z86
– Van 08.15 – 08.20 uur: Dr. M. Samson bij Radio Dolfijn FM
– Van 08.30 – 09.00 uur: Dr. M. Samson bij Radio Hoyer

www.versgeperst.com