CURAÇAO – Naar aanleiding van een vondst van ongeveer 40 kilo cocaïne opgelost in flessen sojasaus zijn de afgelopen week vijf mannen aangehouden. Ze worden verdacht van betrokkenheid bij de invoer van de harddrugs, die begin januari werden aangetroffen in een container uit Suriname.

In Montfoort werden twee weken geleden een 38-jarige man uit Den Haag en een 30-jarige Surinamer aangehouden nadat ze kort daarvoor de flessen sojasaus met cocaïne hadden gescheiden van de rest van de lading. Diezelfde dag werd in Nieuwegein de 23-jarige eigenaar van het bedrijf dat de sojasaus importeerde aangehouden. Hij zou op de hoogte zijn geweest dat er coke in de lading zat.

Smokkel
De drie mannen zitten nog vast. De raadkamer van de Rotterdamse rechtbank heeft hun hechtenis vrijdag met zestig dagen verlengd. Op 22 januari werd een achttienjarige man uit Nieuwegein aangehouden, die zou hebben geholpen bij het uitladen van de container. Ook hij zou op de hoogte zijn geweest van de smokkel. De man is inmiddels op vrije voeten, maar blijft nog wel verdachte.

HARC-team
De vijfde verdachte werd afgelopen dinsdag opgepakt. Deze 31-jarige Rotterdammer zou hebben bemiddeld tussen de verzender en de ontvanger van de container. De man is vrijdag voorgeleid aan de rechter-commissaris, die zijn voorarrest met twee weken verlengde. Het onderzoek is in volle gang. Meer aanhoudingen worden niet uitgesloten. De cocaïne, die een waarde van ongeveer 1,2 miljoen euro zou vertegenwoordigen, is vernietigd, evenals de rest van de partij sojasaus. De aanhoudingen werden verricht door het HARC-team Rotterdam, een samenwerkingsverband van douane, FIOD en zeehavenpolitie.

© Novum

3 reacties op “Aanhoudingen voor coke in sojasaus uit Suriname”

  1. Beste Non Grata bo ta keda ku gana, je zal even naar een Surinaams tokootje ergens in Nederland moeten gaan.

  2. Snap dus wel dat Bouta de betrekkingen met NL niet wil normaliseren. Ze blijven hem en zijn familie dwarszitten. Hier is er weer een bewijs van.

  3. Wáár kan je die(!) sojasaus kopen op het eiland? 🙂