• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – De Raad van Ministers heeft ingestemd met de bouw van een kantorencomplex voor overheidsdiensten. “We betalen nu 12 tot 13 miljoen gulden per jaar aan huur voor kantoren. Met het centraal huisvesten van ambtenaren bezuinigen we 7 miljoen per jaar”, aldus ministers José Jardim gisteren.

“We gaan een plan van aanpak maken voor de bouw van een nieuw kantorencomplex. Natuurlijk zijn er overheidsdiensten die je niet in één complex kunt onderbrengen, zoals politie, brandweer, buitenposten en personeel van correctiecentra”, zei de minister gisteren tijdens de persconferentie van de ministerraad.

Locatie
“Behalve een besparing aan huur, wordt er ook op het gebied van elektra, bewaking en telefoon bespaard. Veel overheidsdiensten moeten nu met elkaar overleggen en communiceren via externe telefoonlijnen”, zegt Jardim. De overheid heeft nog geen locatie voor ogen. “We zijn nog bezig met de voorbereidingen. Natuurlijk zal de regering bij het kiezen van een locatie rekening houden met allerlei vereisten”, aldus de minister.

20 reacties op “‘Bouw kantorencomplex overheidsdiensten in de planning’”

 1. weer een geldverslindend luchtkasteel.
  ga de eiendoms gebouwen die leeg staan gebruiken…..
  of anders verkkopen en een potje maken voor dit giga project.

 2. @Loko Loko, was er al bang voor 😉

 3. Denk inderdaad dat dit het belangrijkste probleem is waar Curacao mee zit.
  De verkiezingen gingen over niks anders en aan de snek is dit het gesprek van de dag.
  Het volk kijkt uit naar het nieuwe gebouw, al jaren. Eindelijk wordt er naar het volk geluisterd!

  Wat zegt u? De kosten van medicijnen, van ziektekostenpremie, de OB verhoging, de stijging van aqualectra tarieven..? Welnee, dat leeft toch niet.. Deze regering snapt wat er leeft! Blij dat ik op Wiels heb gestemd, anders was dat gebouw er nooit gekomen.

 4. Wat een onzin. Laat de overheid haar eigen leegstaande gebouwen gaan gebruiken. Dit is luchtfietserij

 5. @Ikke : Jij , natuurlijk.

 6. Heren consultants opgelet !! Er valt weer wat te graaien en te verdelen met politieke vriendjes en top ambtenaren. Keuze nr. 1 : terrein naast UNA, keuze nr. 2: Amstel terrein, keuze nr. 3 : nabij Piscadera. Keuze nr 4. etc. etc. Voor allemaal kunnen er plannen beraamd en tekeningen gemaakt worden. Dit is miljoenen business! En voor elke locatie kan men schade claims indienen wanneer het niet door gaat. Wat is Curacao toch een geweldig land, een Paradijs ! Lang leve de Karnival !!!!!

 7. laat ze eerst eens een ziekenhuis bouwen….
  dat proces loopt al 25 jaar….

 8. @ Jeroen. Jammer dat de PAR nooit hierop gekomen was.

  Erop komen was het probleem niet, maar zoals bekend en vaker geschreven was er tot 10-10-10 geen geld voor zoals ook niet voor andere zaken.

 9. en wie gaat dat betalen?????

 10. Masha bon! Op Sint Maarten staat nog zo’n groots gebouw voor ambtenaren leeg te staan. Misschien kan dat worden aangeschaft.

 11. smart, strange it took so long to realize though?

 12. weer een luchtballon, wordt 2020 of niets

 13. Laat ze dit maar bouwen op het Amstel complex.. moeten ze wel soms op laarsen komen

 14. Let op wat er gaat gebeuren, we krijgen dan weer zo een soort stoelendans als met het terrein voor het “eventuele ziekenhuis”. De eventuele in aanmerking komende locaties worden ineens duurder of van eigenaar gewisseld als de inside info toch aan het licht komt, het zit in onze genen namelijk om dit te doen.

  Verder is het een goed idee wat jaren geleden al uitgevoerd had moeten worden. Maar het lucratief verhuren had de voorkeur, men verdient grof tot zeer grof aan de overheid. Nu is er geen geld, dus het zal voorlopig wel een idee blijven ben ik bang tenzij er een bank of zo garant gaat staan, die doen dat ook niet voor niets trouwens. En beter samenwerken daardoor?? Staat niet echt in het woordenboek op Curacao helaas, maar misschien….

 15. Jammer dat de PAR nooit hierop gekomen was. Of was onze PAR zelf van de PARtij?
  De PAR stemde laatst zelfs tegen het graaien.

 16. Eindelijk. Nu nog de actie?
  Een loodsen complex zoals op de freezone, geisoleerd en met verplaatsbare wanden.
  De goedkoopste oplossing. Hek om het terrein, Bewakingstoren met schijnwerpers, betekend een bewaker, centraal inkopen kantoorbenodigheden enz.
  Een groot probleem, hoe geven de de 2000 overtollige ambtenaren een baan of een ander inkomen??
  Bezuinigen op personeel is t.g.v. het ontbreken van een sociaal vangnet alleen voor het bedrijfsleven door te voeren.
  Helaas, beregoed plan maar echte bezuiniging??

 17. Dit is niet zo maar een besparing. Als verschillende diensten in hetzelfde pand zitten gaan ze met een beetje geluk misschien zelfs wel met elkaar communiceren en, ik durf het woord bijna niet te gebruiken, samenwerken. In dat geval zou de kwaliteit van het bestuur een enorme impuls krijgen.

 18. Deze man verdient een standbeeld!

 19. Zeer goed idee. EINDELIJK!

  Het moet eens afgelopen zijn met het verrijken van de zakkenvullers.

 20. Goed bekeken!!