CURACAO – Een man wordt sinds gistermorgen op zee nabij Aruba vermist. De Kustwacht Caribisch Gebied voert een omvangrijke zoekactie uit in samenwerking met het Korps Politie Aruba en de Venezolaanse Kustwacht.

Het Redding en Coördinatie Centrum (RCC) van de Kustwacht kreeg gisterochtend een melding binnen van een pleziervaartuig dat zonder brandstof op zee was komen te zitten ten zuiden van de Valero Raffinaderij op Aruba. Bij een tweede melding gaf de opvarende aan dat zijn witte speedboot genaamd ‘Let the flie fly’ watermaakte.

Zoekactie
Het Steunpunt van de Kustwacht op Aruba heeft zo snel als mogelijk een super-rhib naar de locatie gestuurd om te assisteren. Er is uitgebreid gezocht naar het vaartuig en de opvarende met ondersteuning van de helikopter van de KPA, maar zonder resultaat. In de middag is tevens een vliegtuig van de Kustwacht, de Dash 8, opgestegen om te assisteren bij de zoekactie.

Zoekplan
Op grond van de stroming en wind is door het RCC een zoekplan opgesteld waar een eventuele drenkeling zich kan bevinden. Gedurende de afgelopen nacht en vandaag zijn verschillende eenheden waaronder de cutter Panter en de Dash-8 van de Kustwacht actief aan het zoeken op zee. In het verantwoordelijkheidsgebied van het buurland Venezuela wordt eveneens gezocht door varende en vliegende eenheden van de Venezolaanse Kustwacht. Tot op heden is er helaas nog geen resultaat.

www.versgeperst.com