Alex D. RosariaCURAÇAO – PAIS-leider Alex Rosaria heeft zich gericht tot premier Daniel Hodge met vragen over Stichting Overheidsaccountantsbureau (SOAB). Het rapport met daarin een analyse van alle lopende contracten van de ministeries is op 18 oktober aangeboden, maar het standpunt van de regering is niet bekend.

Rosaria wil weten wat het standpunt van de regering is en, mocht er geen standpunt zijn ingenomen, of het wel de bedoeling is om actie te ondernemen naar aanleiding van het rapport. Voor de fractieleider van PAIS is het belangrijk dat, door de regering in de Staten het woord voert over het rapport, duidelijkheid bestaat over de wijze waarop de regering zal handelen in reactie op het rapport van SOAB.

Ministeriële aansprakelijkheid
De insteek van PAIS zal zijn om voorstellen te presenteren die strekken tot versterking van de noodzakelijke ‘check en balances’ en de ministeriële verantwoordelijkheid. PAIS geeft verder aan dat zij nog in afwachting zijn van het advies van de Raad van Advies, inzake maatregelen om Ministers aansprakelijk te stellen voor wanbeleid. Dit laatste naar aanleiding van de motie van Pais in de Staten op het gebied van ministeriële verantwoordelijkheid en aansprakelijkheid.

2 reacties op “Rosaria vraagt naar standpunt over SOAB”

 1. Met 50 % van de veroorzakers van het debacle op het pluche zal het niet mee vallen om een duidelijke stelling te nemen waarmee de benadeelden ( wij ) genoegen nemen.
  Hiervoor heb je “ballen” nodig en zoals gebruikelijk durven we geen stellingen in te nemen die slecht vallen bij vrienden of coalitie genoten. We modderen rustig verder.
  Hoe staat het met het verhalen van door regeerders verspilde gelden??
  De wet voor wijziging zorgstelsel wordt er met al z’n gebreken zonder slag of stoot doorgeperst.
  Waarop is het wachten met een regeling onze eigendommen terug te vorderen?
  Eigenlijk weten we dat allemaal. Veel bla bla en geen daden. Ook niet van Wiels die beloofde de regerende criminelen bij het verlaten van Forti in het gevang te laten gooien.
  Moeten we echt luisteren naar al die macho verhalen?

 2. Rosario doet dit veel te netjes. De foto helpt ook niet, maar is denk ik, wel illustratief. Waar Wiels met een grote waffel vertelt hoe hij het wil en waar een ziekenhuis moet komen, laat Rosario ministers in hun waarde en volgt de “koninklijke weg”. Gaat niet werken Alex! Stemmen win je met de Wiels aanpak. We willen leiders die herrie maken. Nuance, beleefdheid en mensen in hun waarde laten is aan ons niet besteed.