• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – De Tweede Kamer heeft ingestemd met het voorstel tot wijziging van de Remigratiewet. De wet heeft betrekking op onder anderen Surinaamse Nederlanders die naar Suriname willen remigreren. De beoogde invoering van de wijzigingen is per 1 januari 2014. Dat meldt De Ware Tijd.

Door de wijziging komen alleen Surinaamse Nederlanders van de eerste generatie in aanmerking voor een uitkering, op grond van de Remigratiewet. De aanvragers moeten minimaal één jaar uitkeringsgerechtigd zijn en minimaal acht jaar in Nederland wonen. Daarnaast gaat de leeftijdsgrens omhoog van 45 naar 55 jaar. Na de invoering van de gewijzigde wet kunnen aanvragen tot uiterlijk 1 januari 2025 worden ingediend. Daarmee wordt de Remigratiewet uitgefaseerd en zal niet meer bestaan.

Wet
De Remigratiewet bestaat sinds 2000 en is voor mensen met een dringende wens tot terugkeer naar het land van herkomst, omdat ze in Nederland in een uitzichtloze uitkeringsafhankelijke situatie zitten, zoals langdurig werkloos, arbeidsongeschikt en in de bijstand.

2 reacties op “Tweede Kamer akkoord met wijziging Remigratiewet”

  1. Ja, vaar met je vloot korjalen bemand met je marine landingstroepen de Noordzee op en ga in Scheveningen aan land. Daarvandaan is Den Haag nog maar een katapultschot verwijderd, geisel Rutte en eis het terugdraaien van die wet. Nu je daar toch bent loop dan ook even langs het gerechtshof en geef ze een lange neus.
    Je zult bij terugkomst in Paramaribo gehuldigd worden en eeuwige roem is yours, go for it.

  2. Bouta, doe wat!