CURAÇAO – PAR is op zoek naar een nieuwe politiek leider. Dit werd gisteren door de partij besproken tijdens de partijraad. Vandaag werd bekend dat PAR weer een lid kwijt is, namelijk Magali Jacoba. Over het verhaal achter haar vertrek, wil de partij niets kwijt.

De PAR hield gisteren een partijraad. Naast het royement van Glenn Sulvaran werd er ook over een nieuwe politiek leider gesproken. Er is een commissie ingesteld die de details uitwerkt om tot het proces van keuze tot een politiek leider te komen. Zo gauw de commissie die taak heeft afgerond, kan PAR-voorzitter Zita Jesus-Leito antwoord geven op de vraag wanneer er een nieuwe leider wordt gekozen. De nieuwe PAR-leider kan ook iemand van buiten de partij zijn. Jesus-Leito kan nog geen voorkeur uitspreken.

Rick hart van Radio Hoyer in gesprek met Jesus-Leito over de nieuwe leider

Vertrek Jacoba
De PAR wil niets zeggen over de opzegging van het lidmaatschap van Magali Jacoba. Jesus-Leito vindt het een interne aangelegenheid. Ze weet de reden nog niet omdat ze de brief van Jacoba nog niet gelezen heeft. “Ook al zou de reden wel bekend zijn, doet de partij geen uitlatingen over dit soort interne aangelegenheden”, aldus Jesus-Leito.

Sulvaran
Toch stuurde de gele partij een persbericht met uitleg over het royement van Glenn Sulvaran. “Deze interne aangelegenheid blijf naar boven komen en door middel van het persbericht wilde de partij uitleg geven over de publieke discussie rondom Sulvaran”, aldus Jesus-Leito.

Collega Rick Hart van Radio Hoyer vroeg Jesus-Leito naar de reden van het opzeggen van het PAR-lidmaatschap van Magali Jacoba

5 reacties op “PAR op zoek naar politiek leider”

  1. Mooi om te lezen dat de PAR te gronde gaat. Ook ik was een van de vele malloten die dachten dat PAR in 1993 en 1995 voor verandering zou zorgen. Het eerste jaar ging nog goed (ruime op de boel, raspa team etc.) Maar daarna bleek wat een slapjanus die Pourier was toen hij onder druk van NL en IMF de gehele economie om zeep hielp.

    Ook het feit dat er figuren zitten zoals Omayra Leeflang werkt niet echt mee.

    Over Magali Jacoba. Haar ken ik nog als gedelegeerde ten tijde van die corrupte bende van de SSNA. Onbekwaam en totaal niet geschikt voor wat dan ook. En dan wil zij het onderwijs in hahahahaha.

  2. Zorro is een geschikt kandidaat.

  3. De oplossing lijkt voor de hand. Glenn Sulvaran richt een nieuwe partij op en de PAR-leden sluiten bij hem aan. Naam voor de partij wordt PPR “Partido PAR restruktura”.

  4. Wie zou dat nog willen bij een partij in verval?

  5. And than there were none.