• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – De fractie van de PAR heeft een brief gestuurd aan de minister van Economische Ontwikkeling, Steven Martina, over de start van de bouw van het nieuwe ziekenhuis. De fractie vraagt zich af wat de status is van de keuze voor de locatie van het nieuwe ziekenhuis.

 
De regering heeft tijdens de begrotingsbehandelingen in de Staten aangegeven dat de bouw van het ziekenhuis een investering vergt van 169,3 miljoen gulden. “Dit is 63 procent van het totaal van 270 miljoen dat volgens de regering nodig is om in 2013 te investeren in de economie. Onze fractie ziet het traject van het nieuwe ziekenhuis als een project met grote risico’s voor het overheidsbeleid en heeft dit ook geuit tijdens de begrotingsbehandeling”, schrijft de fractie.

Tijdbestek
“De uitleg die wij hebben ontvangen over dit onderwerp laat zien dat tussen het moment dat een besluit valt over de locatie van de bouw en de start van de bouw van het nieuwe ziekenhuis, een tijdbestek zit van rond de twaalf maanden”, concludeert de PAR. “De regering heeft echter onze fractie gerustgesteld door te verzekeren dat op korte termijn besloten zou worden over de plek van het ziekenhuis en dat de bouw snel daarna zal beginnen.”

Kritisch
“Onder andere op basis van deze belofte hebben wij voor de begroting 2013 gestemd, met de kanttekening dat wij de regering kritisch en constructief zouden volgen”,benadrukt de oppositiepartij. “Op basis hiervan benaderen wij de minister met de volgende vragen:
1. Wat is de status van het Amstelterrein als locatie voor de bouw van het nieuwe ziekenhuis?
2. Wat is de status van Otrobanda (Sint Elisabeth Hospital) als locatie voor de bouw van het nieuwe ziekenhuis?
3. Wat is de status van het terrein van Zakito als locatie voor de bouw van het nieuwe ziekenhuis?
4. Kan de minister laten weten of de keuze van de locatie van invloed is op het ontwerp van het ziekenhuis?
5. Kan de minister laten weten wat de verwachting is voor de start van de bouw van het nieuwe ziekenhuis?
6. Beschouwt de minister het als gepast om de Vaste Commissie Economische Ontwikkeling te benaderen om een update te geven van het proces?

3 reacties op “PAR wil update over bouw ziekenhuis”

 1. Met al het gezeik over die locatie en een nieuwe minister die eerst weer al zijn vriendjes hun zegje wil laten doen hebben we over 25 jaar nog geen nieuw ziekenhuis.

  En wie is de grote verliezer…

 2. Tja, dat is de PAR weer eens. Jarenlang hebben ze de bouw van een nieuw ziekenhuis tegengehouden door hun besluiteloosheid en nu moeten er ineens vragen beantwoord worden.
  De antwoorden zullen wel bekend zijn maar vragen om te vragen is niet nieuws.
  Het is weer zoals altijd, in de oppostie en dan maar vragen, vragen en nog eens vragen. Het moet toch zachtjesaan wel bekend zijn bij de PAR wat de antwoorden zullen zijn?
  Hopelijk neemt men nu eindelijk eens een definitief besluit. Als men dan ook besluit dat specialisten aan dit ziekenhuis verbonden moeten zijn scheelt dat gelijk in de kosten. Doe gelijk de helft van de botica’s van de hand wat ook een besparing op kan leveren. Geef de huisartsen meer bevoegdheid als poortwachter waardoor de wachttijden verkort worden. Dit had de PAR in hun regeringsperiode kunnen waarmaken!

 3. Wie o wie krijgt alsnog een pastechi is de vraag, achter ieder terrein zit wel een verhaal, of een plotselinge wissel van eigenaar. Dat zit in onze cultura ingebakken.