De man heeft vermoedelijk moeders uit vooral Amsterdam-Zuidoost benaderd met de mededeling dat zij recht hadden op een toeslag voor kinderopvang, ook al maakten ze geen gebruik van kinderopvang. De moeders moesten persoonlijke gegevens als bankrekeningnummers en DigiD-code aan de man geven.

Tienduizenden euro’s
De man diende vervolgens een aanvraag voor de toeslag namens hen in bij de Belastingdienst. Gezinnen ontvingen daardoor tot tienduizenden euro’s aan toeslag, terwijl ze daar geen recht op hadden. De man vroeg voor zijn diensten vermoedelijk duizenden euro’s, aldus het OM.

Negentig dagen
De verdachte is deze week overgeleverd aan Nederland. Woensdag besloot de rechtbank in Amsterdam dat de man in ieder geval nog negentig dagen mag worden vastgehouden.

Politierechter
Afgelopen jaar is al een reeks zaken tegen gezinnen die ten onrechte een toeslag kregen afgedaan. Dertien zaken van gezinnen die door de man ten onrechte kinderopvangtoeslag hebben gekregen, komen volgende week vrijdag en de weken daarop voor de politierechter in Amsterdam.

© Novum

14 reacties op “Arrestatie op Curaçao voor megafraude”

 1. De eigenaren van Caribbean Villas en Yachts schijnen ook met de noorderzon te zijn vertrokken natuurlijk veel schulden hier achterlaten.

 2. Wimpiri, op 31-01-2013 om 11:55 schreef: net van Jamaloodin af kom jij alweer met de volgende crook !

  Dat is korrekt, maar déze heeft referenties, én kan aantoonbaar tellen.
  2 van 3 goed is toch niet zo slecht ?

 3. @Pikatje, wij zijn net van Jamaloodin af kom jij alweer met de volgende crook !

 4. @ Abraham Mossel, Denk dat er veel mensen last van hebben gehad. De mensen op wier naam de aanvragen zijn gedaan, zullen eerst de boetes en deurwaarders aan de deur hebben gehad. Ga dan maar eens aantonen dat je er niets van wist, niet medeplichtig was, geen geld hebt ontvangen…De mensen die er zijn ingestonken houden daar nog jaren last van. Die zijn ook niet rijk, anders kreeg je geen hoge bijdrage.

 5. De Nederlandse belastingdienst… Daar zouden ze ook eens een keer een grote schoonmaak moeten houden. 285 huishoudens… topje van de ijsberg!

 6. @Kwame Kilpatrick, jij vind het schijnbaar belangrijk waar ze wonen ik vind het veel belangrijker waar ze het doen en wie uiteindelijk de medeplichtige slachtoffers gaan worden.

 7. Kwame Kilpatrick, op 30-01-2013 om 16:56 schreef: Is het ?

  YdK of Makamba, de Belastingdienst moet die man een topbaan aanbieden, hij heeft er blijkbaar meer verstand van dan zij.

 8. Hij is wel ondernemend ! Wat zou zo’n man niet kunnen zijn en verdienen, als hij ipv. zijn energie in criminele zaken steken, echt iets zakelijks zou doen.

 9. Is het wel een YDK? Wonen namelijk ook veel makamba oplichters hier op curacao.

 10. Het ergste is dat die mensen in hun domheid geloofden in de mooie praatjes en lachend het door fraude verkregen geld iedere maand opstreken. Straks als de deurwaarder met een gerechtelijk bevel op de stoep staat om de ten onrechte verkregen gelden te innen is het jammeren geblazen en hebben die makambas hun er weer in geluisd.

 11. Het is in ieder geval een beter plan om aan geld te komen dan oudjes van tachtig jaar te mishandelen of zelfs dood te rammen voor een paar k.t centen

 12. Daar zijn ze dan een beetje laat achergekomen. Cursus forensic auditing zou geen kwaad kunnen daar.

 13. Straks is hij wel de váder van die minstens 285 kinderen en moet hij alsnog de achterstallige alimentatie betalen 🙂

 14. Is Gerrit Schotte geen 36?