• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Acht militieleden uit Aruba en Curaçao hebben gisteren op Marinekazerne Suffisant met trots het certificaat van de Voortgezette Vakopleiding (VVO) in ontvangst genomen. De Arubaanse militie wordt met vijf korporaals versterkt en de Curaçaose met drie korporaals.

Korporaal J.A. Kock van de Arubaanse militie is uitgeroepen tot ‘best man’. De opleiding is in september gestart met achttien leden van de twee eilanden en worden de beginselen bijgebracht van leidinggeven binnen de militie. Daarnaast worden de spirant korporaals fysiek getest zodat zij in staat zijn op een adequate wijze leiding te geven aan een geweergroep van de Curaçaose of Arubaanse militie.

Opleiding
De VVO vindt één keer per jaar plaats. De militieleden staan onder leiding van een Nederlandse luitenant der mariniers. Hij heeft de beschikking over drie Curaçaose kaderleden, één Arubaans kaderlid en één Nederlandse sergeant der mariniers. De opleiding vindt voor het grootste gedeelte plaats op Curaçao, maar er worden ook oefeningen en lessen gevolgd op Aruba en de Bovenwindse Eilanden.


Foto’s: Peter Bijpost

3 reacties op “Certificaatuitreiking vakopleiding militie”

  1. @ Philippe. Die vervalste was van Constancia.

  2. @Philippe Maaskant
    Die wàs van tot voor kort nog zijn buurman 🙂

  3. Leuk voor die jongens, maar waarom heeft er eentje twee certificaten? Was dat de beste?