• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Statenlid Magali Jacoba zegt haar partij de PAR gedag. Jacoba bevestigt tegenover Versgeperst.com dat zij haar ontslagbrief heeft ingediend bij de gele partij. “Ik ga mijn eigen weg en de partij gaat haar eigen weg”, zegt Jacoba, die niets kwijt wil over de reden van haar vertrek.

De ex-minister van Justitie is druk bezig met het zoeken naar een nieuwe baan. “Ik ben 52 jaar dus er is nog genoeg te doen voor mij. Ik kom uit het onderwijs en in die sector ben ik werk aan het zoeken”, zegt Jacoba. Glenn Sulvaran verliet op 11 november vorig jaar de partij en voegde zich als onafhankelijke Statenlid bij het transitiekabinet. Emily de Jongh-Elhage stapte eind december op als leider van de partij, zij was sinds 1995 aangesloten bij de PAR.

22 reacties op “Magali Jacoba weg bij de PAR”

 1. @edsel, daar is veeeeeeeeeeeeeeeeeeeeel meer voor nodig!
  Je moet kiezers namelijk massaal aanspreken.

  Daarnaast had deze dame tegen het voorstel om niet meer te rommelen met overheidgelden gestemd, heb ik begrepen.
  Laat haar maar in zichzelf geloven, maar het volk moet haar niet.

 2. Zita Leito moet partij leider worden, zij is deskundig, respectvol,
  goed opgeleid weet het politieke taal goed te spreken en verstaan en is betrouwbaar en heeft carisma.

 3. @ Pete. Zorro wordt altijd een beetje onsportief wanneer men hem/haar op de leugens betrapt.

  Ik word nooit onsportief en hoef dat ook nooit te worden, omdat men mij nooit op leugens kan betrappen terwijl ik juist vele anderen op leugens heb betrapt en zal blijven betrappen. Piece of cake. Je moet niet overdrijven als zou de PAR op sterven na dood zijn. Na de laatste verkiezingen nog steeds 4 zetels en wat gaat er gebeuren, als de sponsors van MFK geen stemmen willen blijven laten kopen, omdat ze geen cent van hun investeringen terug zien? Wat gaat er gebeuren met de PS nu Wiels als een tol draait en zijn aanhang deels razend van woede en teleurstelling is? Wat gaat er gebeuren als de leiders van 22 maanden eindelijk hun verdiende straf zullen krijgen. Wat gaat straks een politiek kabinet aan intelligente en capabele mensen laten zien? De enige bottle neck die blijft is, dat 40% van het volk niet of nauwelijks is opgeleid en dat ook met graagte etaleert, want anders was dit nooit de laatste verkiezingsuitslag geweest. We zullen het meemaken over 3 jaar.

 4. Hahahahahaaaa,gefeliciteerd Shani,je slaat de spijker precies op zijn kop.Zorro wordt altijd een beetje onsportief wanneer men hem/haar op de leugens betrapt.

  @ Zorro, wat is uw IQ eigenlijk,gezien je reacties,wanneer het om Leeflang of PAr gaat niet echt hoog.

  Wordt wakker,Mw Jacobaa heeft gedaan wat het beste is voor zichzelf.Het heeft geen zin om zich in te zetten voor een partij ,die geleid wordt door mensen die alleen maar vinden dat hun manier de beste is.Lid of geen lid,je mening telt niet bij PAR,je zou bijna denken alleen die van O Leeflenag…pfffffffff. Wake up and smell the real world !

 5. @Zorro: U heeft wel moeite om te accepteren dat PAR op sterven na, dood is. Mischien blijft U als enige PAR aanhanger achter. De 1-man (vrouw?) partij van Zorro.

 6. @ Shani. Ik zal vooral kwalitatief op je nonsens reageren en niet kwantitatief, want het meeste is al eens gezegd, maar met IQ44 kom je niet ver om het te begrijpen. O ja, Versgeperst bestaat nog niet zo lang. Je bent als Wiels met je leugens zonder een greintje bewijs. Wiels heeft 2 keer bij het OM geprobeerd om Omayra te laten hangen. MISLUKT. Met Schotte en Jamaloodin en Cooper zou hij meer succes gehad hebben, maar hij hield zijn belofte niet en is laf. Is 70% van de schuld een klein deel van de schuldsanering? Bravo, onbenul. Zonder ingrijpen van Cooper hadden we 100% gehad en ook dat is hier al eerder geschreven. Ook voor de zoveelste keer: ik ben geen PAR-lid en niet mevr. Leeflang, die overigens de beste, integerste en hardst werkende minister of Statenlid van Curacao is (geweest) sedert decennia. Niemand zal dit willen evenaren of zelfs overtreffen. Dat je inhoudelijk totaal niet op mijn reactie ingaat, zegt mij meer dan genoeg en dat ik op het juiste spoor zit.

 7. @ Zorro

  …En hoe weet u dat zo 200% zeker? Ik vraag me telkens af waarom u versgeperst zo vastklampt om u mening telkens weer te reflecteren en nog wel onder een fictieve naam. Als u zich voordoet als een “aanhanger” van een beschaafde partij,dan vraag ik me af,waar u was de jaren dat Par zonder op de vingers getikt te worden hun zakken kon vullen en contracten kon afsluiten om er uiteindelijk beter van te worden.
  Toen genoot u zo van het makkelijke grijpen,dat u toen het niet de moeite waard vond om te reageren. Wat wel nodig was , was het zichzelf op de schouders kloppen van PAR , omdat ze een schuldsanering (die maar een klein deel van de totale schuld bedraagd ) uit de hoge hoed hebben getoverd. Ik begrijp heel erg goed dat het frustrerend is dat PAR niet meer overal de vinger in de pap heeft,maar wat Wiels ook zegt of doet,hij heeft velen er van bewust gemaakt dat wat PAR deed,niet goed was en na 2 jaar Wiels was PAR zeer zeer aangedaan door hun manier van politiek bedrijven.Jullie lijken wel een stel kleuters die stampvoetend door t leven gaan omdat ze alleen maar gewend waren hun zin te krijgen.

  Davelaar ziet er naar mijn mening een stuk ontpannender uit nu hij zich heeft weten los te maken van PAR. Het volk is zich veel meer bewust van de vele fratsen binnen de politiek en dat komt niet door de PAR of zijn aanhangers. Nu wordt er gesproken over de rotte appels binnen de partij die vertrekken,maar het zijn nog die paar met gezond verstand ,die de rotte appels achterlaten. Het zal ook u opgevallen zijn dat ment zelfs op dit soort “nederlande/Nederlandstalige forums niet meer alleen over PAR gesproken wordt.

  Als PAR nog enige kans wil maken moeten een aantal echo`s plaats maken en dan heb ik het oa over iemand als U ,mevrouw Leeflang.Het is namelijk zo dat het u eigen schuld is dat u niet in de coalitie zit,omdat u naar horen zeggen Met een enorm echo van ;Ik zal wel eens zeggen hoe het moet, kwaad bloed heeft gezet bij niet alleen Wiels ,maar ook de onderhandelaars van PAIS en PNP.

  Dit krijg je ervan …eigen schuld dikke bult ,dus sta op droog je tranen ,overzie je fouten en stap op als het je tijd is.

  Ik wens u een goede dag Zorro… of moet ik zeggen Mw. Leeflang

 8. Ik wil nog wel een kanttekening maken bij een mogelijke wederopstanding van de PAR. Naar mij is gebleken, dat zittend partijvoorzitter Zita Jesus-Leito de grenzen van respect en fatsoen ver overschrijdt. Ze liegt en plein public over de ware redenen van het royement van Glenn Sulvaran, die absoluut niet in de PAR-Statuten staan en die zij dus manipuleert. Geen enkel PAR-lid kan direct geroyeerd worden anders dan door het niet betalen van het lidmaatschap. Ook staat nergens in de Statuten, dat hij door onafhankelijk te worden zijn lidmaatschap verliest. Afgezien van de veel te late brief aan Glenn door het bestuur had het bestuur hem een schorsing in het vooruitzicht moeten stellen met daarbij een termijn om daartegen in beroep te gaan. Dat dit weinig zou hebben geholpen doet er niet toe, maar het spel dient correct en volgens de eigen Statuten gespeeld te worden zonder leugens en/of manipulaties. Zita, breng het respect en fatsoen terug in de partij, want anders teken je voor de ondergang.

 9. @ wil. Ook het stiekem vergaderen met de MFK om een nieuwe regering te vormen, en later ontkennen dat dit is gebeurd was geen goede zet.

  Het is 200% zeker, dat daartoe gerechtigde personen niet met de MFK hebben gesproken. Alleen Schotte heeft geprobeerd om via via een gesprek met de PAR te hebben en dat is niet gelukt. Als de koffiejuffrouw van de PAR met die van de MFK heeft gesproken denken sommige oliebollen dat er gesprekken tussen de partijen hebben plaatsgevonden. Niet dus. PAR zal terugkomen, wanneer er voor een beschaafde partij nog enige eer te behalen valt. Wanneer een volk na 22 maanden Schotte zakkenvullerij e.d. SAMEN MET WIELS weer op dezelfde partijen gaat stemmen, is het duidelijk dat dat moment nog ver weg is. Als de partijen capabele en intelligente mensen op hun lijst zouden hebben, was er absoluut geen takkenkabinet nodig geweest en hebben ze zichzelf een brevet van onvermogen gegeven en zo moeilijk is het niet wat Betrian c.s. gedaan hebben en wat Hodge c.s. nog gaan doen, hopelijk.PAR moet dit proces ondergaan en met verve door de zure appel heen bijten en dan sterker uit de strijd komen. Dit overkomt zelfs de beste.

 10. Eindelijk, EINDELIJK… Nu ziet iedereen wat ik AL JAREN voorzag !!!! “PAR=/was van het begin”af MALPARI dus een MISLUKTE BEVALLING “!!!!!!! En het is NU UITGEKOMEN !!!!!!

 11. Bij de volgende verkiezing zal PAIS weer een aantal zetels van PAR snoepen, misschien wel alles. PAR heeft dit allemaal aan zichzelf te danken. Het gedoe met Frente civiel van Onny Connet heeft PAR de das om gedaan. Ook het stiekem vergaderen met de MFK om een nieuwe regering te vormen, en later ontkennen dat dit is gebeurd was geen goede zet. Onbetrouwbaar Een ding is zeker er is meer aan de hand . Vandaar dat ze alles interne aangelegenheid noemen. Maar alles komt een keer aan het licht.

 12. @ Herman Keus. De enige 2, die na de laatste verkiezingen nog Statenlid waren zijn Glenn Sulvaran en Emily de Jongh-Elhage. Ook Marilyn Alcala-Walle was voormalig Statenlid dus die kan je ook toevoegen. Luctor et emergo, PAR.

 13. De enige pluche plakker is Leeflang nog. Te oud voor het onderwijs dus die zal zich steeds weer kandideren.

 14. Had ik allang voor de verkiezingen, hier op Versgeperst voorspeld. PAR verliest helft van hun aanhang aan PAIS. PAR niet in de regering, dan gaan ze dezelfde kant uit als Partido Democraat. Zombies ! Met volgende verkiezing is er geen PAR lijst. En maar goed ook, meneer Zorro ! En meneer Theo de Lange, U heeft geen besef van wat beschaafd is.

 15. Heeft iemand en lijstje van de PS helden die van het toneel zijn verdwenen sinds 10-10? De moraal is dus: neem een leider met een grote bek en laat hij (“ZIJ” heeft geen kans), de dissidenten afserveren als het zo uitkomt. DAT werkt hier!

 16. Nou Leeflang nog.

 17. Jammer, de PAR was en is een beschaafde partij maar presteert (en protesteert, onder de MFK regeri ng te weinig).

  Ze beseften niet dat politiek anno 2012 ook showbusiness is waarin je populairder wordt met het uitbraken van grove leugens (Schotte) en ordinair geschreeuw (Wiels) dan met beschaving.

 18. Dhr. Wiels had een veruitziende blik. Hij had dit allang voorspeld, de PAR verdwijnt.

 19. Dit is heel slecht voor de partij. Wie gaat er nog op een partij stemmen die binnen enkele maanden na de verkiezingen drie van haar Statenleden (Sulvaran, de Jongh en nu dus Jacoba) ziet vertrekken.

  De PAR moet met een sterk verhaal komen om bij de volgende verkiezingen nog een zetel te halen. Eerlijk gezegd hebben we in de PNP en Pais al een gelijkwaardig zo niet beter alternatief.

 20. @ PAR,

  Los jullie eigen problemen op en zorg voor een verstandige basis binnen jullie partij.
  anders gaat het helemaal mis en blijft er niets van jullie over.
  alle EGO”s moeten er uit.
  alleen het landsbelang moet de basis zijn voor de leden.
  niet naar het verleden kijken, maar naar de toekomst.
  verjonging, integriteit en intelligentie, daar draat het om……
  dan kunnen jullie misschien weer een keer terug komen.

 21. Ik zal er niet om rouwen,lid PAR.

 22. Geen partijleider geworden soms?