• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – De achttienjarige S.O. heeft van de officier van Justitie van het Openbaar Ministerie (OM) en het Gerecht een tweede kans gekregen. In plaats van gevangenisstraf heeft O. een geheel voorwaardelijke gevangenisstraf gekregen. In 2011 had de toen zestienjarige jongen twee woninginbraken gepleegd. Dat meldt het OM.

De jongen zat opgesloten in het Gouvernments Opvoedings Gesticht (GOG) en wist weg te lopen, waarna hij met drie anderen de inbraken op 11 januari en 18 februari 2011 heeft gepleegd. De vier hadden laptops, telefoons, een gitaar, kleding en etenswaren meegenomen. O. bekende tijdens zijn aanhouding de daad te hebben gepleegd.

Positieve omwenteling
O. zegt spijt te hebben van hetgeen dat hij heeft gedaan. De psychiater, psycholoog en Stichting Reclassering hebben met de jongen gesproken en zijn onder de indruk van zijn ommekeer in het leven. O. heeft zich, ondanks zijn moeilijke jeugd en gedragsstoornis, de afgelopen twee jaar goed gedragen. Hij heeft met succes een opleiding tot lasser afgerond en een werkgever heeft via een brief aan het Gerecht gevraagd de jongen niet naar de gevangenis te sturen. De werkgever vindt O. een serieuze werker en is bereid hem in vaste dienst te nemen en verder te begeleiden. Ook de reclassering adviseerde wegens de positieve omwenteling een verdere begeleiding zonder gevangenisstraf.

Oordeel
De rechter achtte vanmorgen de feiten wettig en overtuigend bewezen. “Het zijn ernstige feiten die twee jaar geleden zijn gepleegd. Ondanks uw moeilijke jeugd, en nu de goede prestaties geef ik u een geheel voorwaardelijke gevangenisstraf in de vorm van jeugddetentie voor twee jaar en een proeftijd van twee jaar en verder begeleiding door Stichting Reclassering.”

3 reacties op “Tweede kans voor gerehabiliteerde jonge inbreker”

 1. Een positief bericht, meer van deze initiatieven, meer van deze berichten, dan zal er langzaam verbetering optreden.

  Als er structuur komt in de aanpak, als departementen gaan samenwerken, als de overheiden (mensen) willen leren, als er meer (en duidelijker) GECOMMUNICEERD wordt!

  Ik weet het: er staat vaak ‘als’! 🙁

 2. Deze zal wel binnenkort op mijn stoep staan.. gelukkig heb ik 4 grote honden..

 3. Ik ben snel een zakdoek wezen zoeken 🙂
  Wordt vervolgd?