• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – De organisatie van het Kwakoefestival in Amsterdam Zuidoost gaat dit jaar zo goed als zeker entreegeld vragen. Dat meldt een woordvoerder van de gemeente Amsterdam. De organisatie van het Zomerfestival (officiële naam), is dit jaar in handen van De Vries Producties en 529 Media Producties.

Het kaartje gaat naar verwachting één of twee euro kosten, licht de zegsvrouw toe. De komende weken wordt de vergunningsaanvraag van de twee organisaties verder uitgewerkt. Onder meer op het vlak van openbare orde, veiligheid, verkeersregulering en milieu moet nog het een en ander worden gespecificeerd, meldt de gemeente. Naar verwachting wordt de conceptvergunning halverwege maart verstrekt.

Aanvraag
Zes organisaties deden een aanvraag om de 38ste editie van het Zomerfestival 2013 te verzorgen. Daarbij was het gezamenlijke voorstel van de twee volgens stadsdeelvoorzitter Tjeerd Herrema van Amsterdam Zuidoost het beste. Sinds 2009 organiseren De Vries Producties en 529 Media Producties ook al het Keti Koti Festival in het Amsterdamse Oosterpark.

Financiële problemen
Het festival, dat ooit ontstond als een door de Surinaamse gemeenschap georganiseerd voetbaltoernooi, kampte de afgelopen jaren met financiële problemen. In 2011 ging Kwakoe daardoor niet door. Vorig jaar ging het festival onder de nieuwe naam Zomerfestival wel door, al dreigde een betalingsconflict tussen organisatoren en verhuurders nog roet in het eten te gooien. Dat conflict kon echter tijdig worden opgelost.

© Novum

www.versgeperst.com