• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – InselAir opent dit jaar de deuren van haar eigen hangar op de luchthaven van Curaçao. De hangar stelt de luchtvaartmaatschappij in staat, naast klein onderhoud, voortaan ook groot onderhoud in eigen beheer (C-check) uit te voeren aan de steeds groter wordende vloot vliegtuigen.

Tevens kunnen andere vliegtuigmaatschappijen in de regio voor het onderhoud van hun vliegtuigen voortaan terecht bij InselAir.

Meer vliegtuigen
De huidige hangar, die InselAir in gebruik heeft, is niet toereikend meer voor de inmiddels elf vliegtuigen die InselAir inzet om dagelijks 40 vluchten van en naar de zestien bestemmingen uit te voeren. Binnenkort zullen daar nog twee MD-80’s aan toegevoegd worden. De hangar zal voorzien zijn van de nieuwste technieken en de modernste apparatuur die momenteel gebruikt wordt in de luchtvaart. InselAir zal hiermee alle soorten onderhoud snel, vakkundig en volgens alle geldende normen en eisen zelf kunnen uitvoeren.

Een compleet nieuwe industrie
Met de komst van deze hangar neemt ook het aantal arbeidsplaatsen drastisch toe. Het onderhoudsteam van InselAir, dat momenteel uit 80 man bestaat, zal naar verwachting naar 120 arbeidsplaatsen groeien. “Met een eigen hangar, een toegewijd team van specialisten en de modernste apparatuur zal InselAir, als enige in de regio, groot en klein onderhoud van alle typen vliegtuigen kunnen uitvoeren. Dit betekent dat een compleet nieuwe industrie zal ontstaan op Curacao wat nooit eerder heeft plaatsgevonden,” aldus Ivo Oduber, Chief Maintenance Officer van InselAir.

Economie
“Momenteel moeten vliegtuigen voor groot onderhoud nog naar het buitenland, zoals de Verenigde Staten, Costa Rica en Colombia,” vervolgt Oduber. “Maar met de stap die we nu nemen is dat niet meer nodig. Niet alleen wij, maar ook andere vliegtuigmaatschappijen, zullen profiteren van het gemak en de snelheid van het uitbesteden van onderhoudswerkzaamheden op een centrale plaats in de regio. Daarnaast zullen de financiële middelen, die nu nog naar het buitenland gaan, een significante bijdrage leveren aan de economie van Curaçao.”

Goede samenwerking
Op basis van de goede samenwerking, die momenteel tussen InselAir en Curaçao Airport Holding (CAH) bestaat, ziet InselAir ook de toekomstige samenwerking met CAH met vertrouwen tegemoet. Grondwerkzaamheden voor de bouw van de hangar zullen op korte termijn van start gaan.

3 reacties op “InselAir bouwt eigen hangar op Hato”

 1. Goed zo, zo hoort het. Zelf investeren in eigen project.
  En niet de belastingbetaler voor jou laten zwoegen om straks jouw zakken te vullen, net als die raket-project en Zen City etc.etc. die alleen maar de lusten willen en niet de lasten.

  Hoop dat dit een voorbeeld zal zijn voor alle ”investeerders” uhh, echte investeerders dan.

 2. Geweldig nieuws. Dit bedrijf heeft echt een toegevoegde waarde aan ons eiland. Meer banen en vooral meer inkomsten. Goed bezig Insel air!

 3. Goed zo, eindelijk eens een voorbeeld van een staaltje van hoog gekwalificeerd werk! Dit is een voorbeeld van hoe Curaçao op te bouwen / positief op de kaart te zetten!