29-01-2013 18:36 | NIEUWS | Redactie
CURAÇAO – Statenvoorzitter Mike Franco vindt het een goede stap van koningin Beatrix om ruimte te maken voor haar zoon. Het zat er al een tijdje aan te komen, maar de aankondiging komt voor Franco toch onverwachts.
Beatrix is volgens Franco vaak genoeg op Curaçao geweest en heeft ons altijd een warm hart toegedragen. Koning Willem-Alexander hoeft niets anders te doen, want de relatie is altijd goed geweest, aldus de Statenvoorzitter. Hoe lang Willem-Alexander nog de koning van Curaçao is, weet Franco niet. Dat hangt van de bevolking af. Die moet zich daarover in een referendum uitspreken, maar wanneer zo’n referendum wordt gehouden weet hij niet.
Franco vertelt aan Rick Hart van Radio Hoyer of hij het aftreden aan zag komen.
@Sjors: het voordeel van kiezen is dat je ook op een niet-crimineel mag stemmen. Bij een instituut dat door erfopvolging in stand wordt gehouden heb je uberhaupt geen keuze.
@DesmondLegrio. Bedankt voor de toelichting. Ben het ermee eens. Zou daar zelfs aan willen toevoegen dat mensen niet in een functie mogen komen vanwege geboorte EN/OF vanwege hun relatie met zittende politiek -en moest toen toch weer aan Asjes denken.. 🙂
@Desmond, Misschien kan jij uitleggen wat het voordeel van kiezen is als duizenden mensen op criminelen zoals Schotte stemmen.
@Philippe: de redenering dat demecratisch gekozen instituten mogen besluiten tot ondemocratisch handelen lijkt mij niet juist. Dat zou inhouden dat Asjes democratisch wordt gekozen en hij vervolgens zelf besluit dat zijn zoon hem mag opvolgen. Daar zouden wij moeilijk het predikaat ‘democratisch’ aan kunnen geven. Bij het koningshuis is het nog ergen. Die zijn in the first place niet democratisch gekozen.
Voor de goede orde beste mensen: ik ben niet tegen Nederland of voor Curacao. Ik ben slechts tegen overheidsinstituten die niet openstaan voor vrije verkiezingen. Ook ben ik ertegen dat bepaalde lieden vanwege hun geboorte, hun afkomst, bij de wet geen belasting hoeven te betalen. Dat vind ik meten met twee maten.
Men moet eens ophouden met dat onafhankelijk gedoe.
Als men onafhankelijkheid willen moeten ze eerst leren om uit de rode cijfers te komen.Ga eerst kijken van hoe kunnen wij Curaçao naar de top brengen en uit al het negatief publicatie .Zorg eerst dat alles op een rij zitten en dan pas praten over onafhankelijkheid.Curaçao heeft geen geld en hoe wil men zo stom en achterlijk zijn om te zeggen dat ze onafhankelijk willen worden.Vraag de Antillianen (Curaçaoënaars) woonachtig in Nederland of elders in het buitenland …Ze zullen zeker zeggen dat ze daar niet goed snik zijn.Zorg ook eerst dat alle politieke partijen op Curaçao met elkaar kunnen werken en niet alle oude was naar buiten gooien….Aki ta papia un yui korsou.Ik hou van mijn (ei)land,maar merk dat al jaren hetzelfde blijft…..met geld strooien en niet aan Dushi Korsou zijn toekomst denken.
@DesmondLegrio. Het koningschap is met instemming van het parlement gekomen en gebleven. Dus met democratie valt t wel mee. Alleen de erfopvolging is typisch. Maar ook democratie is kwetsbaar. We weten nog hoe Asjes (PS..) er alles aan deed om de regering Schotte, Jamaloodin, Wilsoe, Constancia in het zadel te houden toen er geen meerderheid meer voor was in de Staten. Hij legde de democratie maar even stil…Die partij hebben we nu de grootste gemaakt! Leve de democratie!
@Desmond, Waar wacht je op? Nederland zal je niets in de weg leggen om Curacao onafhankelijk te worden..
Ik begin een beetje moe te worden van figuren zoals jij.. klagen en zeuren maar als puntje bij paaltje komt ben je in geen velden en wegen te bekennen.
Helemaal gelijk Desmond, Wij willen hier oplichters aan het hoofd.
Vote for Presidente Gerrit !! , wat overigens een absoluut dom deel van de bevolking dus ook weer gedaan heeft.
We schieten er alleen geen bal mee op, tenzij je een liefhebber bent van de negatieve kant.
DesmondLegrio helemaal gelijk, geef ons maar een onbetrouwbare regering met big mouth Wiels als president !
Ik hoop dat de bevolking van Curacao inziet dat wij het on-democrtatische instituut dat door het koningshuis wordt gevormd kunnen missen als kiespijn.