• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Minister Earl Balborda van Verkeer en de Dienst Openbare Werken (DOW) laten weten dat gisteren is gestart met wegwerkzaamheden. De gaten in de wegen worden gedicht. Het ministerie en DOW beschouwen deze werkzaamheden als EHBO-middel, namelijk om de situatie tijdelijk te verhelpen.

Beide geven aan dat de situatie nogal instabiel is en om het proces te versnellen zijn vier contractanten ingehuurd voor deze werkzaamheden. De contracten voeren de komende weken op verschillende locaties de wegwerkzaamheden uit. Automobilisten wordt gevraagd hier rekening mee te houden.

Programma
In maart wordt gestart met het programma ‘Klein budget projecten en bestekken voor onderhoud van de wegen’. Via dit programma willen het ministerie en DOW de problematiek op een structurele wijze aanpakken.

15 reacties op “Problemen wegdek worden tijdelijk verholpen”

 1. Met name de Cascoraweg is een grote ramp.

  Zet bij het begin van die weg een bord neer met ‘Safaripark Cascora’ en je kunt entree heffen.

  Niets voor niets schieten langs deze weg de tire shops als paddenstoelen uit de grond.

 2. Nou kan ik mij herinneren dat ons aller Schotte zo’n twee jaar geleden heeft bewezen goed onderlegt te zijn in wegenbouwkunde, hij heeft toen de hier aanwezige wegenbouw bedrijven de les gelezen van hoe zij hun werk moesten doen. En ik heb begrepen dat hij momenteel even niets anders te doen heeft, dus Balborda als je expert advies wil, there is your man !

 3. @ Abraham Mossel Kun je deze informatie ook aan Minister Earl Balborda van Verkeer en de Dienst Openbare Werken (DOW) door (laten) geven?

  Of, als de door A. Mossel genoemde methode een betere is dan het nu toegepaste patch work: HOE KRIJGEN ‘WE’ DEZE INFORMATIE BIJ DE MINISTER?

 4. Na elke regenbui ligt het gedichte gat weer open,het ware verhaal is duidelijk WERKVERSCHAFFING en niet anders,maar dat werk heb je ook als je het in een keer goed doet.Hoe één gat te repareren ( vullen ) zodat het goed blijft,men nemen een gedegen zaagmachine,zorg dat het te reparen gat genoeg diepte heeft spuit hier een laagje vloeibare betum in dan fijne diabaas aanstampen met een drilmachine hier over weer een laag vloeibare betum en vervolgens asvalt aan drukken met een kleine wals machine (geen voeten werk! )en klaar is kees.Dit systeem is als voorbeeld jaren geleden gedaan op de kaya Cadoechiweg.HET GAT IS NOG STEEDS DICHT.Het is meer werk maar dat hebben wij ook nodig (juist voor die ongeschoolden).

 5. @Tuna
  Néé, die “kraan” moet nu juist precies dicht blijven anders spoelt alle slechts losjes gestrooid asfalt binnen één dag weer weg 🙂

 6. En waarom maakt men een aangevangen klus niet af voordat men aan een ander project begint zo blijf je maar steeds om obstakels heen rijden, zie als voorbeeld de weg aanleg bij Julianadorp incl. de rotonde.
  dan is men aan de ene uiteinde aan het werk dan ineens, noppes en ziedaar het duveltje is weer uit de doos maar nu aan het andere einde van de weg.
  Zie ook de nieuwe aanleg van de weg naar Blue Bay, eindelijk besluit men die zaak Goed aan te pakken ipv steeds gaten vullen en voila nu ligt de zaak alweer weken stil en de ”afwerking” laat heel wat steken vallen, vooral als je vanaf de ”nieuwe weg” vanaf B Bay de Weg naar Jandoret richting Julianadorp moet draaien, hier valt wat te verbeteren.
  En de oude weg richting Boka Sami, wat gaat daar gebeuren ? tellen die mensen niet mee? men was daar toch bezig kleine moeite om de hoek om door te werken toch?

 7. we vullen gaten en we vullen zakken… het heet job-security !

 8. Gaten en zakken worden gevuld. LOL., LOL.

 9. Ja de mannen hebben een cursus “patchwork” gevolgd.
  Zo werkt dat hier.

 10. een schepje asfalt in de gaten, blijven een kleine week liggen, daarna is het gat weer terug van weggeweest.

 11. Met hoeveel personen gaat men dit doen want anders zal dit voor eeuwig zijn ben ik bang !

 12. Dweilen met de kraan open.

 13. En nu maar hopen, dat het de komende tijd níet meer gaat regenen, want anders ……. 🙂
  En nú wel even opschieten met die nieuwe sticker op de ruit.

 14. Grappig dit. Hoe lang willen ze hiermee doorgaan? Wanneer komt er iemand met een structurele aanpak. Geen geld? Onzin, ik zie wat ik per maand aan belasting kwijt ben. Daar kunnen ze genoeg gaten mee vullen. Trouwens, als je hier niet een gat in rijdt dan is het wel over een slecht geplaatste drempel!

 15. Tijdelijk ? We kennen het hier toch niet anders, dan dat de gaten gevult worden