• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – De twintigjarige Q.F. stond gisteren terecht voor bedreiging, mishandeling en illegaal vuurwapenbezit. F.  was in 2011/12 lid van de Curaçaose militie en is begin vorig jaar aangehouden. Hij zou zijn vriendin meerdere malen met de dood hebben bedreigd. Dat meldt het Openbaar Ministerie (OM).

F. had onder andere een wapen tegen haar hoofd gehouden en haar berichten via de telefoon gestuurd. Ook lag er bewijs op tafel dat de man zijn vriendin zou hebben geschopt, gebeten, geduwd en geslagen. Nadat het slachtoffer aangifte had gedaan bij de politie, is F. aangehouden door de Koninklijke Marechaussee. In verband met mogelijk illegaal vuurwapenbezit zijn twee huiszoekingen verricht bij F. en een familielid van hem. Een vuurwapen is echter nooit gevonden.

Vervolgd
De man is uiteindelijk door het Gerecht vervolgd voor drie van de zes strafbare feiten. De rechter noemde het een ‘serieuze en ernstige zaak in de relationele sfeer’. De relatie tussen F. en zijn vriendin is over, maar doordat zij samen een kind hebben, zullen beide toch contact met elkaar moeten houden. Hiermee is door de officier van Justitie van het OM en het Gerecht in de strafmaat en vonnis rekening gehouden.

Straf
F. is conform de eis van de officier veroordeeld tot een voorwaardelijke gevangenisstraf van vier maanden met een proeftijd van twee jaar. Daarnaast heeft de veroordeelde ook een leer- en werkstraf gekregen. F. moet via de reclassering een agressie-regulatie cursus volgen en een werkstraf van honderd uur uitvoeren. Verricht hij de taakstraf niet naar behoren, dan moet F. alsnog 50 dagen achter slot en grendel, zo oordeelde het Gerecht.

www.versgeperst.com