• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Spraakmakend nieuws, knallend evenement of sportief hoogstandje, soms wil je als lezer zelf in de pen klimmen. Bij Versgeperst.com zijn ingezonden brieven welkom. Vandaag wil een anonieme lezer haar verhaal over vier inbraken bij haar bejaarde moeder, kwijt.

 
Groot is mijn frustratie en veel meer dan het schriftelijk te uiten kan ik niet. Het helpt enigszins het gevoel van machteloosheid in te dammen. Bij mijn moeder is voor de vierde keer in anderhalfjaar tijd ingebroken. Een televisie die ze van haar kinderen voor moederdag heeft gekregen, een laptop van een nichtje, een telefoon van een kleindochter, een WII-Console van een andere kleindochter, ga zo door. Ze houdt bewust geen waardevolle spullen meer in huis om de kat niet op het spek te binden.

Goudvisjes
Ze is gepensioneerd, werkt wat bij voor een extraatje en in fases bouwt ze zodra het even kan haar huis om tot een getralied gebouw, haar persoonlijke gevangenis heb ik zo het idee. Het toppunt was vorige week. Ze kwam thuis en er was weer ingebroken, maar heel veel was er niet om mee te nemen dus dat wat ze mee konden nemen, ging mee maar dat was niet voldoende. Haar goudvisjes moesten boeten… De daders hebben een fles afwasmiddel in het aquarium geleegd en het resultaat zien jullie op de tweede foto. De eerste foto had ze een paar weken eerder op haar Facebook geplaatst omdat ze ervan genoot dat haar visjes zo vreedzaam zwommen, samen, zonder botsingen en ze wenste dat het er in de maatschappij ook altijd zo aan toe zou gaan. Hoe triest is het dat je een bejaarde dame ongestraft op zo een wrede wijze haar bescheiden hobby ontneemt, hoe frustrerend dat zij en ook de politie die daar in de wijk nota bene een politiepost heeft, vermoedens hebben over de identiteit van de daders, maar dat ze op heterdaad betrapt moeten worden voor er wat aan gedaan kan worden. Mijn moeder heeft heel haar leven hard gewerkt, was actief en zeer betrokken in/met het onderwijs, met name scholen in achterstandswijken, omdat daar haar passie lag: anderen vooruit helpen, ook nu nog, na haar pensioen.

Aandacht
Dit heeft ze niet verdiend! Ik woon in Nederland en kan niet veel anders dan haar via de telefoon te troosten en hopen dat mijn schrijven ergens terecht komt waar er aandacht aan kan worden besteed zodat er wat gedaan kan worden aan deze onrechtvaardigheid. Ze laat het gelaten over zich heen komen maar het breekt haar, dat hoor ik aan haar stem.

17 reacties op “Ingezonden: machteloos na vier inbraken”

 1. Lijkt op werk van baldadige tieners. Vaak halen kinderen uit zg. “goede families” streken uit die men aan misdadigers toeschrijven. Kan best kinderen van de buren zijn.

 2. cameras hangen, filmen en terechtstellen via de social media

 3. Het is frustrerend om te zien dat de overheid niet capabel is om de criminaliteit aan te pakken. Burgers mogen zich niet bewapenen om zichzelf en hun eigendommen te beschermen. Het is schandalig dat wapenbezit nog steeds niet is vrijgegeven. De overvallers zijn allemaal gewapend, maar burgers mogen zich niet bewapenen. Mensen vecht om je vrijheid. Laat je je vrijheid niet langer afnemen door een overheid die niet in staat is om je te beschermen. Curacao voor vrij wapenbezit!

 4. Wat afschuwelijk, hopelijk worden deze crimnelen snel gepakt. Wie doet zoiets huisdieren vergiftgen? Ik hoop dat uw moeder dit nooit meer mee hoeft te maken en in alle vrede van haar vissen kan genieten.

 5. wat een tuig leeft er toch….
  hoe kunnen mensen zo ongevoelig worden…..
  o ja, dat komt door hun opvoeding of het gebrek aan dat.
  zwakzinnige moeders, die de ene na het andere kind baart en er verder niets aan doen.
  geen geld geen eten, geen luiers, geen condooms maar wel lekker door gaan met onveilige sex.
  zwakzinnigheid is erfelijk, maar ook door geen aandacht en zorg voor kinderen worden ze gefrustreerd en zullen geen medegevoel ontwikkelen.
  er is een taak aan de overheid om ieder geboren kind na te lopen en te kijken naar het milieu van de moeder/ouders.
  Zijn deze in staat goede zorg te verlenen, zo niet ; het kind uit huis plaatsen en de moeder sterriliseren.
  wil ze geen sterrilisatie, dan moet ze opgenomen worden onder dwang.
  zwakzinngheid is een goed reden om iemand op te nemen.
  sorry hoor, ik begrijp alle comotie die dit oproept, maar kinderen steeds maart weer aan hun lot overlaten is veel erger.
  en de gemeenschap kan boeten voor deze onbenullen die maar door gaan met kindjes/crimineeltjes maken.

 6. Sorry? Killing goldfish? Pathetic!

  Barring up your home (imagine there is a fire…i knew a father and son who could get out…)? Getting a dog or two (which a piece of poisoned lomito solves…)? These are both possible solutions to the problem, however, with crime on the rise due to political, economic, and social unrest, that there are very few options available…

  Burglary is in every country so it’s ‘standard’, however, the excessive traits during burglaries such as shooting, assault, arson, conscious destruction of property (like smashing the toilet), vandalism in general, leaving ‘body fluids’ at the scene… and of course killing some poor fish(anything in access to reaching a burglars goal of stealing your stuff and leaving unnoticed and quickly), are all a reflection of how society failed these now delinquents 10 or 15 years ago…

  I might be wrong though, maybe it was just a young adult with some deep rooted psychotic issues towards goldfish?

 7. Verschrikkelijk,wat een aangrijpend verhaal.
  Heel veel sterkte toegewenst.

 8. Ik ben wel bereid om een goudvis af te staan aan deze dame.

 9. Heb wel gehoord dat in Nederland de mensen in inbraak gevoelige wijken gaan samenwerken en een buurtwacht organiseren. Op Jan Sofat doen ze dat ook, maat als je het met elkaar doet hoeft het niet veel te kosten.

 10. Diep triest wat hier op het eiland gebeurt. Om haar een beetje op te vrolijken kan ik een 20 tal guppy’s doneren. Als ze liever weer goudvissen heeft, dan wil ik die ook graag doneren.
  Ik heb hetzelfde ook diverse keren meegemaakt en weet wat een impact dat heeft. Het gevoel dat ze niet alleen staat kan haar enorm steunen om dit te verwerken.

 11. Tja, wat mij betreft mogen ze hun eiland houden. Een eiland waar men alleen bezig is met feesten en stelen, van hoog tot laag.

 12. Ik begrijp volledig de trieste machteloosheid van de anonieme inzender van het ingezonden stuk.Velen delen haar mening.
  Ik begrijp volledig NIET de compleet absurde denkwijze van ‘gevaarlijke’ inzender unfortunate! Het moet toch iet gekker worden dat de burger zich maar moet gaan “bewapenen” met tralies en honden(mishandeling! : een heel leven enkel in een tuin en maar blaffen, blaffen, blaffen), etc., omdat er een stelletje criminele idioten op het eiland rond loopt! In Iran hebben ze een andere methode om dieven uit te schakelen, vingers eraf met een kleine guillotine.

 13. Tja vorige minister van Justitie vond dat crimineel Dos Santos zijn geld terugkrijgen belangrijker dan het volk dat overvallen wordt.

 14. Tuig!

 15. Dit soort situaties is in en in triest, en tekenend voor dit land waar een groot deel van de inwoners stemt op bewezen misdadigers die de economie de nek omdraaien door zelfverrijking en puur stupide beslissingen, met als gevolg een ineenzakkende economische situatie en het daardoor toenemen van het aantal inbraken en overvallen. Dan heb ik het nog niet eens over de wereldwijde externe factoren waar hier ook niet echt proactief op ingespeeld werd.

  Na 10-10-10 heeft de misdaad letterlijk en figuurlijk geregeerd, en ik ben bang dat de gevolgen daarvan nog veel erger zullen worden ondanks alle gespierde taal die wij nu horen. We kunnen wat doen aan symptoombestrijding, maar veel meer middelen hebben we niet ter beschikking, het geld is op, en alle goede vooruitzichten die er op 10-10-10 wel waren zijn door de vorige regering de nek omgedraaid en verkwanselt.

  Mevrouw u heeft mijn sympathie en ik kan alleen maar hopen dat uw moeder verdere inbraken bespaart zullen blijven.

 16. Unfortunately, bad things happen to good people everywhere. What is the lesson? Secure your property a little better maybe, and get 2 dogs. I too have been in similar situation. Good thing she still has her life.

 17. 🙁 Hopi jammer!!! ;(