• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Een vlag die in het teken staat van de troonswisseling is vandaag in productie genomen. Directeur Robert-Jan Hageman van de Dokkumer Vlaggen Centrale stelde om 11.00 uur (Nederlandse tijd) de drukpers in werking, zegt een woordvoerder.

 
Rond het middaguur moeten de eerste vlaggen van de pers rollen. Op de vlag zijn de contouren van de gezichten van Beatrix en Willem-Alexander in het oranje te zien met de datum waarop de prins de koningin opvolgt: 30 april. De Nederlandse driekleur vult de achtergrond.

Toeval
De vlag is nog maar enkele weken geleden ontworpen. Een woordvoerder verzekert dat de vlaggencentrale niet wist dat een abdicatie op handen was. “Er werd wel rekening mee gehouden dat dit een keer ging gebeuren. Dat het ontwerp al zo snel kan worden gebruikt is toeval.” Het is volgens haar niet zo dat de vlaggencentrale om de zoveel tijd een nieuw ontwerp maakt voor een eventuele troonsopvolging.

Vlaggen
De Dokkumer Vlaggen Centrale ontwerpt en produceert sinds 1936 vlaggen die op het koningshuis zijn gericht. In dat jaar werden rood-wit-blauwe zwaaivlaggetjes uitgebracht ter gelegenheid van de verloving van prinses Juliana en prins Bernhard. In 1965 volgde een verlovingsvlag voor prinses Beatrix en haar aanstaande echtgenoot Claus en in 2001 voor kroonprins Willem-Alexander en Máxima. In 2003 volgde de geboortevlag voor prinses Amalia.

Foto: Dokkumer Vlaggen Centrale
© Novum

www.versgeperst.com