CURAÇAO – De regering van de Surinaamse president Desi Bouterse kondigt aan toekomstig koning Willem-Alexander ‘met alle nodige respect’ te zullen behandelen. Dat verklaart de Surinaamse minister van Buitenlandse Zaken, Winston Lackin, aan de lokale nieuwssite Starnieuws.

Lackin is een partijgenoot van president Desi Bouterse. “Onze volkeren zijn historisch met elkaar verbonden. Het koninklijke huis van Nederland en Suriname hebben meer dan driehonderd jaar met elkaar te maken gehad. Koningin Beatrix heeft een plek in onze historie, en met haar hebben we altijd een respectvolle band gehad. Dat zal met koning Willem-Alexander niet anders zijn”, zegt Lackin.

Koningin
De bewindsman is bovendien opgetogen dat Nederland een koningin met Zuid-Amerikaanse roots krijgt. “Ik hoop dat, met Máxima aan zijn zijde, de toekomstige koning van Nederland een modern beleid zal voeren.” Koningin Beatrix maakte gisteren bekend op 30 april troonsafstand te doen.

© Novum

10 reacties op “Bouterse: Willem-Alexander met respect behandelen”

 1. @Wimpiri, wanneer je nooit over iets gehoord hebt is het moeilijk te bevatten. Het Argentijnse Spaans is anders dan alle andere landen in die regio omdat het Spaans dat ze in Argentinie spreken een Castellano versie is. En nu jij, slimmert.

  Heeft niks te maken met de toon waarop men Papiamentu spreekt op de eilanden,

 2. @Abu, jouw Argentijns Spaans is net zo iets als ons Papiaments, op Aruba wordt het ineens heel anders en dan wil ik het niet eens over Bonaire hebben (en dan stokt mijn vergelijkings materiaal).

 3. @Don Alejandro, het voertaal in Brazilie is ook geen Spaans, waar behoort Brazilie nu volgens jou nu bij?

  Daarnaast is het Spaans dat in Argentinie gesproken wordt anders dan de landen in de regio, daar is Argentinie om bekend.

 4. Hmm ik lees dat het Koninklijk Huis en Suriname al 300 jaar met elkaar hebben te maken. Beetje gek want het Koninklijk Huis bestaat pas 200 jaar

 5. Abu, Suriname ligt in Zuid amerika, is een Zuidamerikaans land maar met een Caribische cultuur. kan moeilijk beweren dat Suriname een Latijnsamerikaans land is. voertaal in Suriname is immers geen Spaans. maar daar gaat het vooralsnog niet over.

 6. @Don Alejandro, waar behoort Suriname volgens jou dan bij?

 7. @ Philippe, nee niet bijna verdacht, maar gewoon verdacht hoe jij Bouta in een gunstig daglicht probeert te manouvreren. Dat Maxima hoopt dat haar vader onschuldig is aan de wetenschap van de atrocities die er in Argentinië plaats vonden in de tijd dat hij minister was gaan vergelijken met het vermoorden van 15 landgenoten in Bouta’s eigen opdracht is een gotspe die schijnbaar alleen jij kan verzinnen.

 8. Wat is Bouta ineens aardig??

 9. Maxima is Zuid Amerikaans, maar wel een Latina. Suriname hoort niet tot de latijnsamerikaanse landen. Begrijp niet wat Lackin bedoeld. Als Maxima autochtoon Nederlands zou zijn is ook goed.

 10. Zal Willem Alexander fijn vinden als hij op bezoek komt, maar ik denk dat het nog wel even zal duren en dat Bouta dan uit beeld is. Een koningin Maxima met Zuid Amerikaanse roots is fijn, kunnen ze met haar in het spaans (?) spreken over misdaden tegen de menselijkheid. Bouta en Maxima hebben dat alletwee in de familie meegemaakt. Bijna verdacht als Suriname zo over het koningschap in NL begint.