CURAÇAO – Het Openbaar Ministerie (OM) hanteert gedurende de carnavalsoptochten op Curaçao een zero-tolerancebeleid. De politie krijgt daarbij toestemming om alle personen en goederen langs de routes te onderzoeken op de aanwezigheid van illegale wapens. 

De carnavalsviering moet op die manier zo veilig mogelijk verlopen. Er zijn wel een paar regels. Zo mogen vrouwen alleen door vrouwelijke en mannen alleen door mannelijke opsporingsambtenaren gefouilleerd worden.

6 reacties op “Zero tolerance tijdens carnavalsviering”

  1. Natuurlijk Norman, het is ook jouw rol om de fauxpas van je club met PR recht te praten, vandaar je advies. Ik zie liever bij een professioneel OM, je kent dat wel, eentje van “zonder aanziens des persoon” en zo. Niet de fails van jouw Heiko bij het ‘deskundig’ optreden van het crack commandoteam bij de Clarets of zo. Talk about Keystone Cops. Ami, mucha di Rio Canario, sa di kiko mi ta papia.

  2. Dit dorp in de Caribische zee dient altijd een ‘zero tolerance’ beleid te voeren!

    Mogelijk wordt dan ooit (hopelijk) de algehele trent een combinatie van; respect, fatsoen en orde!

  3. Bobs, ook de politie dient zich te gedragen. Is er sprake van misdragende politie-agenten tijdens het preventief fouilleren of ander moment dan kan daar zeker aangifte van worden gedaan bij het OM !

  4. Altijd indrukwekkend hoeveel toezicht er is bij Carnaval. Als we al die aandacht nu een beetje meer over het jaar verdelen, kunnen we dan het eiland niet veiliger krijgen? Waarom deze spierballentaal bij zo’n feestelijk evenement? Doe stoer tegen overvallers!

  5. Indrukwekkend al die stoerheid, maar betekend dat dan ook diezelfde toffe nultolerantie zal worden gehandhaaft t.o.v. al die dienders die zich tegenover het feestende publiek menen te moeten misdragen?

  6. Mooi hoor, 3 dagen zero tolerance en de overige 363 dagen doe maar wat je wilt. Gooi je afval maar overal neer, rijd met zijn vijven achter elkaar door rood, de politie doet helemaal niets.