CURAÇAO – De 36-jarige Franklin Seintje krijgt uit de Landskas een schadevergoeding toegewezen. Dat meldt het Openbaar Ministerie. Seintje heeft vorig jaar ongeveer vijf maanden in voorrarrest gezeten voor een gewapende overval op 23 mei van datzelfde jaar. Op 19 oktober is hij door het Gerecht vrijgesproken.

Seintje kreeg van het Gerecht het voordeel van de twijfel wegens gebrek aan bewijs. 14 januari stapte Seintje naar de rechter en eiste, naar aanleiding van ex.artikel 178 en 179 van het Wetboek van Strafrecht, een schadevergoeding van 36.400 gulden voor inmateriele schade en derving van inkomsten. Het Gerecht oordeelde vanmorgen dat Seintje een bedrag van 11.930 gulden moet krijgen wegens onrechte ondergane detentie van 146 dagen. Daarnaast moet 3000 gulden worden toegewezen voor de kosten van de raadsman voor de indiening en behandeling van het verzoekschrift. In totaal wordt vanuit de Landskas 12.230 gulden uitgekeerd aan Seintje

6 reacties op “Schadevergoeding voor 146 dagen detentie”

  1. Het is wel inkomen en in tegenstelling tot Jamaloodin en Hakim, moet de gewone burger wel belasting betalen. Kan hij beter maar even apart zetten.

  2. @Anonymous: Ik begrijp het helemaal. Als je eerder bent veroordeelt, dan is een tweede veroordeling eigenlijk niet nodig. Dan ben je sowieso schuldig. Kunnen we weer kosten besparen op de rechtspraak.

  3. Worden de kosten van zijn verblij in Bon futuro van dit bedrag afgetrokken. Als hij dus ontrecht vast zat heeft hij ook onterecht op mijn kosten daat 146 dagen gezeten.

    Want nu heeft hij dus 146 gratis gewoon,gegeten, stroom en water verbruikt en dan krijgt hij daarboven op nog geld omdat het onterecht was?

  4. @DesmondLegrio, volgens mij had Frank al de nodige ervaring in Bon Futuro en zal hij deze ervaring in de toekomst verder uitbouwen. Het enige positieve in deze zaak is dat hij, in die 5 maanden dat wij hem nu betalen, geen andere landgenoten heeft lastig gevallen (ja uitgezonderd zijn compinchies in Koraal Specht) !

  5. Vrijspraak is vrijspraak. Het is schandalig dat men er kennelijk geen moeite mee heeft om iemand 146 dagen op te sluiten – zonder overtuigend bewijs-, maar als er dan schadevergoeding moet worden betaald, dan zijn we hel zuinig. Ik raad iedereen die er zo over denkt sterk aan om één week in de cellen van Bon Futuro door te brengen en dan verslag uit te brengen wat de betekenis is van vrijheid.

  6. Kan mijnheer Seintje toch weer een mooi vuurwapen van kopen voor zijn volgende overval.