CURAÇAO – SEFBA (Stimulá Edukashon i Formashon den Bario), organisatie van buurthuizen, maakte gisteren kennis met Federashon Otrobanda (FO). Martiza Wernet van SEFBA en twee coördinatoren kregen van het bestuur van Sentro di Bario Otrobanda (SBO) een rondleiding door Otrobanda.

Hierbij werden enkele projecten bezocht die door FO in het kader van de Oasis Games zijn gerealiseerd. Volgens Gabi Da Costa Gomez, voorzitter van Federashon Otrobanda, is het buurtcentrum van Otrobanda van groot belang voor de wijkontwikkeling en wil FO op alle fronten meehelpen het buurtcentrum weer tot een levendig activiteitencentrum te maken.

Vruchtbare samenwerking
SEFBA investeert op haar beurt in het begeleiden en opleiden van medewerkers van het buurtcentrum en helpt onder andere bij het schrijven van een activiteitenjaarplan. FO, SBO en SEFBA zien een vruchtbare samenwerking tegemoet in het belang van een levendig Otrobanda.

Op de foto Martiza Wernet (midden) van SEFBA, twee rayoncoördinatoren van SEFBA, het bestuur van FO en Mevr. Anna Maria Pauletta, voorzitter van buurtcentrum Otrobanda (SBO) (3e van rechts).

www.versgeperst.com