CURAÇAO – Spraakmakend nieuws, knallend evenement of sportief hoogstandje, soms wil je als lezer zelf in de pen klimmen. Bij Versgeperst.com zijn ingezonden brieven welkom. Deze keer Henk Pasman over het bestaan van Curaçao.

In eigen land plaatsen we het woord Curacao ipv Curaçao op het Wilhelminaplein. In Nederland plaats de overheid de volgende domme informatie op rijksoverheid.nl: De landen Aruba, Curaçao en Sint Maarten vormen samen met de 3 bijzondere gemeenten Bonaire, Sint Eustatius en Saba het Caribisch deel van het Koninkrijk. De 3 bijzondere gemeenten samen heten Caribisch Nederland. Wat zegt Nederland hier eigenlijk mee we hebben een nieuwe entiteit verzonnen namelijk Caribisch deel van het Koninkrijk, dus eigenlijk een nieuwe naam voor Nederlandse Antillen. Nederland gaat verder: Aruba, Curaçao en Sint Maarten zijn op basis van het Statuut voor het Koninkrijk der Nederlanden zelf verantwoordelijk voor bijvoorbeeld goed bestuur, onderwijs en het rechtssysteem. Nederland helpt de landen zelfstandig te worden op deze terreinen via samenwerkingsprogramma’s.

Wat zegt Nederland dus eigenlijk: Aruba, Curaçao en Sint Maarten zijn helemaal geen autonome landen maar Nederland helpt op weg naar autonoom land. De Nederlandse ambtenaren die dit opgeschreven hebben kennen dus blijkbaar het statuut niet of hebben niet het niveau om het statuut te begrijpen. Sinds 10-10-2010 ben ik al in het geweer hierover met Nederland, inclusief als laatste een onderhoud hierover verleden jaar september met de Vertegenwoordiger van Nederland de heer Gerard van der Wulp. Ook onze Gevolmatigde minister Osepa heb ik ook op de hoogte gebracht. Help allemaal niets. Curaçao bestaat ook in het Koninkrijk der Nederlanden niet! Wat moet er komen een website Koninkrijk der Nederlanden met verwijzing naar de landen!

Op de website van de United Nations staat onder lidstaten Netherlands en vervolgens een verwijzing naar de website van de Koninkrijksambassade. Hierop vind je alleen op de kop naast het wapen de tekst Kingdom of the Netherlands. Nergens staat dat de ambassade de vertegenwoordiging is van het Koninkrijk met de landen Nederland, Aruba, Curaçao en Sint Maarten, nee het gaat alleen over het land Nederland. Ook die heb ik aangeschreven. Curaçao bestaat niet. Een ondernemer koopt een aantal producten in Italie en wil deze via het postkantoor naar Curaçao sturen, maar helaas Curaçao bestaat niet in Italie. Ik wil windows 8 downloaden, maar het word eentonig, Microsoft controleert op mijn computer vind Nederlandse Antillen en heeft Curaçao niet in zijn landen overzicht staat, dus ik kan niet downloaden! Conclusie uit bovenstaand: Curaçao bestaat niet, zowel in eigen land, in het Koninkrijk als in de wereld. Welke instantie bij de overheid van Curaçao gaat hier werk van maken met als doel per 1 juni 2013 hebben we er zorg voor gedragen dat Curaçao tenminste op internet bestaat en dat er een website komt Koninkrijk der Nederlanden!

26 reacties op “Ingezonden: Curaçao bestaat niet!”

 1. http://www.acs-aec.org/index.php?q=about/members-and-associate-members

  Hier staat de vlag van de Antillen nog…

 2. Het zijn de 21 Statenleden die zich dienen in te zetten om dit soort (mis)toestanden te (laten) corrigeren. Voor de zoveelste keer breng ik naar voren dat ze moeten beginnen om de benaming ‘Staten van Curaçao’ op de voorgevel van het parlementsgebouw te laten veranderen in ‘Parlamentu di Kòrsou’ of ‘Parliament of Curaçao’.
  Om te spreken van ‘nation building’. Wij kunnen nog veel van Aruba leren.

 3. Bovenstaande titel klopt werkelijk. In Thailand kon de gemente het land waar mijn paspoort uitgegeven was niet vinden. Aruba wel, maar Curacao? Welk achtergebleven deel van de wereld was dat? NB: DIT IS ECHT AAN MIJ GEVRAAGD!! Curacao was niet te vinden op de bekende landenlijsten van het internet. Ik heb toen gevraagd dat maar te veranderen in Nederlandse Antillen. Maar dat ging niet zomaar. Ik heb daar bijna de gehele dag moeten zitten totdat men voor mij in hun netwerk, na overleg met de NEDERLANDSE AMBASSADE, een speciale aanpassing had kunnen maken.” Curacao BESTAAT ECHT NIET!” Het wordt echt tijd dat iemand van KORSOW daar zelf wat aan gaat doen

 4. Ja, het is wat! Wij hebben in NL een tijdje gewoond in een nieuwbouwwijk waarvan de postcodes nog niet waren vastgesteld. Nou dan ben je daar administratief dood en kun je geen bankrekening openen. De moraal: je kunt ook teveel willen regelen.

 5. Dit klopt!
  Vaak vraag ik me ook af waarom de naam van Aruba wel in de rolmenu alle Internationale websites er staat maar de naam van Curaçao niet. Wie weet, weten ze niet hoe ze Curaçao moeten schrijven.
  Een officiële naam zonder cedille of zo.
  Gelukkig zijn er mensen die onze bestuurders bij de les houden.

 6. natuurlijk bestaat Curaçao wel,maar wees blij dat het niet in ons paspoort staat, wil niet weten hoeveel visa ik dan aan moet vragen. Of dat niemand zegt u komt er niet in.
  Hoe meer wij afstand willen nemen van de gezamenlijke geschiedenis met Nederland, hoe verder we minder erkent zullen worden in de wereld.
  Dus laten we nu het nog kan profiteren van alles wat het Koninkrijk der Nederlanden ons biedt

 7. Henk Pasman, op 29-01-2013 om 11:49 schreef: De landen hebben afgesproken dat de ambassade’s het gehele Koninkrijk der Nederlanden vertegenwoordigen en niet alleen Nederland, vertel dat dan ook op die websites!

  Volledig mee eens.

  Als (schrale) troost : ook Nederlanders lopen dagelijks tegen vergelijkbare praktische zaken aan als het de overheid betreft, vooral bij websites.
  Onvolledig, incorrect, hopeloos ingewikkeld.
  Officiële overheidsinstanties zijn nog net als in de Romeinse tijd, formulier 289B en het duurt een eeuw voor alles in orde is.

 8. mierenn..k.r

 9. Vele mailformulieren van websites hebben om een land in te vullen een lijst om dat daaruit te kiezen. Bij Skype en vele andere staat Curacao er niet bij en blijft Neth. Antilles over. Ook ik heb daarover Skype ingelicht, maar na 3 weken is er nog niets aangepast.

 10. MMmmm.. lekker de komende 30 jaar van je leven hieraan besteden.
  Not!

 11. Compliment hoor Henk. Puntjes op de i en cedilles onder de C.

 12. ik neem ook actie, zie bijvoorbeeld mijn email naar nationsonline.org

  Can you please correct the following:
  THe Kingdom of the Netherlands consists since 10-10-2010 of the following countries:
  The Netherlands
  Aruba
  Curaçao
  Sint Maarten
  see attached the first article of the Statuut of the Kingdom of the Netherlands.
  article 1 translated: The Kingdom of the Netherlands consists of the countries the Netherlands, Aruba, Curaçao and Sint Maarten.
  daar waar ik het tegen kom doen ik mijn best, maar ik hoop dat we dat met zijn allen doen!
  Frusterend is als je in de rij staat bij een postkantoor in Italie en je dan verteld word dat ze je niet kunnen helpen, aangezien Curaçao niet op de lijst staat! Daar sta je dan met je spullen!
  goed lezen wat er staat: Nederland helpt de landen zelfstandig te worden!
  Wat behoort er te staan: er zijn vier autonome landen en die hebben een aantal afspraken met elkaar gemaakt en die zijn vastgelegd.
  Zou hetzelfde bv zijn als Nederland schrijft op zijn website: Nederland maakt deel uit van de andere landen in de Europese Gemeenschap en helpt de andere landen zelfstandig te worden, zoals bv Griekenland, Spanje, Portugal enz. Dit staat los van de problemen die elk land op zich heeft.
  In de afspraken staat dat Nederland een waarborgfunctie heeft op oa op behoorlijk bestuur, maar dat is heel wat anders dan helpen zelfstandig te worden.
  Als er zou staan in de afspraken dat Curaçao onafhankelijk gaat worden over een paar jaar en dat Nederland daarbij een helpende hand zal geven dan mag je opschrijven Nederland helpt daaraan mee.
  De landen hebben afgesproken dat de ambassade’s het gehele Koninkrijk der Nederlanden vertegenwoordigen en niet alleen Nederland, vertel dat dan ook op die websites!
  Het zijn dus de ambassade’s van het Koninkrijk der Nederlanden!
  enz.

 13. En nu blijkt dat hele raket gedoe een hoax te zijn, volgens Wiels.
  Curaçao moet 4 miljoen in steken terwijl de initiatiefnemers niks in willen steken en er zijn al 100 tickets verkocht a 90.000 euro.
  Met andere woorden deze mensen willen alleen de lusten (cashen) maar de lasten zijn voor Curaçaose betastingbetaler.

 14. @…

  Curaçao bestaat dus wel, als tegen de tijd, alles geregeld zal zijn, zij het met een nieuwe status. M.a.w. Pasman vertelt geen waarheid, maar onzin zoals dit forum van hem gewend is.

 15. Op sommige gebieden bestaat Curacao duidelijk wel maar dan in negatieve zin, we kunnen geen betaalrekeningen openen (sommige) juist omdat Curacao bestaat, maar dan op lijsten betreffende witwassen en mensenhandel.

  Voor de rest komen we inderdaad zelden voor, ook niet in keuze menu`s als je iets wilt boeken of laten vastleggen.

 16. Tegen de tijd, dat alles geregeld is, heeft Curacao weer een nieuwe status.

 17. ! @De Heer Pasman,

  De opmerkingen van de Heer Pasman zijn zeer juist en correct. Echter hij heeft het uitsluitend over wat hij denkt en wat anderen denken. Wat Curaçao zelf denkt ziet hij gewoon over het hoofd! Geen zorgen Pasman, melktanden, leren lopen, kinderziekten……..en dan de rest!

 18. Gelukkig bestaan we wel in de ISO landencode tabel en hebben alle banken de nieuwe BIC codes opgenomen. Kan met een gerust hart geld over maken naar en van mijn rekeningen in Nederland, VS, Bonaire en Curacao.
  Het gaat allemaal goed komen Henk. Door mensen als jij gebeurd het waarschijnlijk een beetje sneller. Tnx.

 19. Een eigen/autonoom land doet toch alles zelf ?
  Begrijp ik onterecht van de brief van de heer Pasman dat Nederland het allemaal moet doen ?

  Brieven schrijven naar de Verenigde Naties en Microsoft lijkt me effectiever, én autonomer.

 20. O, bestaan de MAC-landen ineens niet?

  Trouwens, wat vindt dhr. Wiels van het weglaten van de Curaçaose cedille?
  Als je iets doet met gemeenschapgeld, doe het dan goed!!!!!!

  Zonder de cedille heet Curaçao nu Curakao. Dit kan toch niet meneer Wiels, sabe lo todo? Waar blijf je nou met jouw grote mond!

 21. Beetje ver gezocht allemaal hoor. Het klopt toch dat Curaçao onderdeel is van het Koninkrijk der Nederlanden en in de Caribische zee ligt? Wat is er dan fout aan de website in Nederland? We hebben nu zelfs een eigen extensie op internet .cw.

  Beste Henk, Rome is ook niet in een dag gebouwd en onze regering heeft belangrijker dingen aan zijn hoofd dan office waarschuwen dat we niet meer de Antilen zijn.

 22. Helemaal mee eens dhr. Pasman.

  @caribbeancynic. Het zijn types al jij die graag anderen de schuld geven van het eigen falen, te kortzichtig zijn om de bigger picture te zien en misschien belangrijker nog, nooit streven naar perfectie. Je wilt een autonoom land zijn? Nou maak er werk van. Wat dacht je dat het zo gedaan was om de hele wereld daar van op de hoogte te brengen? Wij als yu di korsow moeten er zelf werk, keihard werk, van maken om Curacao overal kenbaar te maken naar het land dat het is. Andere de schuld geven is toch lekker makkelijk he?

 23. Zucht. Beroepsquerulant. Koninkrijk der Nederlanden, daar vallen alle eilanden onder. Één paspoort voor allemaal, voor het geval Henk Pasman dat vergeten is. Raar hoor, dat de wereld niet wakker ligt van de subtiele verschillen, foei Microsoft dat jullie de Antillen één pot nat vinden. Guernsey en Jersey vallen ook onder UK, zijn voor een groot deel onafhankelijk, maar geen landencode.

 24. Waarom zou Aruba wel bestaan en Curacao niet? Op Aruba pakken ze het kennelijk anders aan!

 25. “In eigen land plaatsen we het woord Curacao ipv Curaçao op het Wilhelminaplein”

  Goed kijken. De cedille van de C staat in roze op de grond afgebeeld.

 26. Intresant Henk heel intresant?