• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Joran van der Sloot is bezig een huwelijk voor te bereiden met zijn vriendin Leydi. Zij zegt volgens Peruaanse media dat ze komende maand met de in Peru gedetineerde Nederlander gaat trouwen. Ze zou zelfs zwanger zijn.

 
De Nederlander zou al lange tijd een relatie hebben met Leydi Figueroa, een maatschappelijk werker die hij in de Piedras Gordas-gevangenis in de Peruaanse hoofdstad Lima ontmoette, aldus de nieuwssite Trome. Ze zou elke vrijdag een bezoek brengen aan haar geliefde in de gevangenis. De 25-jarige Van der Sloot zit een gevangenisstraf van 28 jaar uit voor de moord op de Peruaanse Stephany Flores.

Aanzoek
De huwelijksaanvraag zou in december zijn gedaan. Bij het regelen van de benodigde documenten zou Van der Sloot hulp hebben gekregen van de Nederlandse ambassade, meldt RTL Nieuws, dat denkt dat het rondkrijgen van het benodigde papierwerk voor trouwerij meer tijd in beslag gaat nemen. De zender meldt dat bij het voorgenomen huwelijk maximaal vier ‘gasten’ aanwezig mogen zijn. RTL had een gesprek met de vriendin, maar ze wil niet bevestigen dat ze al een kindje met Van der Sloot heeft, zoals Peruaanse media schrijven. Wel zegt ze dat hij erg is veranderd en ze erg veel van elkaar houden.

Peruaanse nationaliteit
Van der Sloot krijgt volgens Peruaanse media bij een huwelijk de Peruaanse nationaliteit, wat uitlevering aan de Verenigde Staten zou bemoeilijken. Van der Sloot wordt in de VS verdacht van het afpersen van de moeder van Natalee Holloway. Van der Sloot werd lang in verband gebracht met de verdwijning van de Amerikaanse tiener op Aruba. In juli doken ook al berichten op dat Van der Sloot zou gaan trouwen, maar zijn advocaat Maximo Altez ontzenuwde dat tegenover Novum Nieuws. De plannen zijn nu wel serieus, zegt Jorans vriendin tegen RTL.

© Novum

13 reacties op “‘Joran van der Sloot gaat trouwen’”

 1. @rita, nu is hij ineens een nederlander, denk dat ibijna iedereen boter op ze hoofd heeft.

  een persoon uit curacao wil niets te maken hebben met een arubaan, een arubaan is geen antiliaan want daar is ook curacao.

  als het uitkomt zijn we ineens nederlander maar alleen als we onze rechten zoeken , zodra we aan onze plichten moeten voldoen dan hebben ze ineens geen nederlands paspoort meer maar zijn ze antiliaans.

  naar mijn weten ben je wat je paspoort zegt ongeacht waar je geboren bent maar daarom is curacao ook een bananen republiek zal nooit zelfstandig worden,

 2. @Peter en @Rita, lezen jullie niet?
  Ter info: To everyone who was misled by the information – allegedly coming from miss Leydi Figueroa – that Joran van der Sloot is about to get married and becoming father, this information is nothing more than pure nonsense. She never had contact with the Peruvian media about it. Too bad that news media do not check (all) there incoming ‘news’ and take it for granted. Since nearly 8 years, to be honest.

 3. Hopelijk is het wat afwijkende karakter van Joran niet erfelijk.

 4. Goed zo, NEDERLANDER, GO JORAN GO.

 5. Het zoveelste niet geverifieerde kletsverhaal.

 6. @Juidjafo, Paspoort verhaal klopt wel echter wel van belang is hoe de regels zijn in het nieuwe land en inderdaad het geboorteland. Echter Peru kent volgens mij geen wet dat iemand een Peruaanse nationaliteit kan verliezen en Joran is niet geboren in Peru dus kan hij volgens de wet geen twee nationaliteiten hebben en kan hij als Peruaan ook geen straf uitzitten in Nederland.

 7. Helaas klopt het paspoort verhaal niet, ik heb als 1e de NL nationaliteit maar heb dmv mijn geboorte elders, sinds 10 jaar 2 nationaliteiten dat kand dus gewoon!

 8. martijn, op 28-01-2013 om 09:50 schreef: Deze schandkaap der natie mag wat mij betreft dan met z’n nieuwe nationaliteit na 60 jaar gevangenisstraf gezellig in Peru wonen.

  De belangrijke vraag is wat de detentie-regels in Peru zijn ?
  In het geval van uitzitten van 2/3e van de veroordeling wegens goed gedrag, kan hij mogelijk met aftrek van voorarrest voor z’n 40e weer buiten staan.
  En met ‘n Peruaanse nationaliteit wordt meneer van der Sloot Niet uitgezet.

  Persoonlijk ben ik van mening dat Nederland er alles aan moet doen om te voorkomen dat hij van nationaliteit wisselt, en dat hij nooit meer vrijkomt.

  Vervelend is dat een ongelooflijke griezel als Joran van der Sloot zich voedt met aandacht, en deze rijkelijk krijgt van de diverse media.

 9. @Martijn,

  Bron Rijksoverheid.nl

  Verliezen Nederlandse nationaliteit
  Meerderjarigen verliezen de Nederlandse nationaliteit door:

  vrijwillig een andere nationaliteit aan te nemen;

 10. Kwame Kilpatrick, ik hoop ZOOOO dat je gelijk hebt en Joran ‘ont-Nederlanderd’ wordt. Deze schandkaap der natie mag wat mij betreft dan met z’n nieuwe nationaliteit na 60 jaar gevangenisstraf gezellig in Peru wonen. Daar kan hij dan nooit meer uit; zodra hij naar Europa gaat, wordt hij uitgeleverd aan Amerika.

 11. gefeliciteerd blijf maar lekker zitten waar je zit.28 jaar is lang hoor en ben de vader van het vermoorde meisje al vergeten??????????????????????????????.

 12. Goedzo want van de Nederlandse wetgeving mag je geen twee nationailteiten hebben dus zal meneer zijn Nederlandse nationaliteit moeten inleveren en zijn wij van hem verlost!

 13. Here we go again..