• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – De politie moest vannacht om 03.25 uur uitrukken naar het Santa Barbara Beach Resort (voormalig Hyatt) vanwege een overval. Vier bewapende overvallers waren het Santa Barbara gebied binnengedrongen na het verwijderen van de wegversperringen, om vervolgens de lobby binnen te rijden.

Twee van de overvallers zijn uitgestapt en dwongen verschillende medewerkers in de lobby om op de grond te liggen. Een bewaker dit weigerde, werd door de overvallers geslagen met de kolf van een vuurwapen.

Juwelier
De andere overvallers waren ondertussen doorgereden richting een ATM. De overvallers maakten een kabel vast rond de ATM, met de bedoeling om de machine mee te nemen. Op het moment dat hun actie faalde, zijn de verdachten uitgestapt en hebben met een moker de glazen deur van een juwelier in het hotel kapotgeslagen. Vervolgens hebben de overvallers de vitrines kapotgeslagen en zijn er vandoor gegaan met verschillende merkhorloges. De overvallers zijn met een hoge snelheid gevlucht met een groene SUV van het merk KIA.

Bijstand
“De beheerders en eigenaren van het hotel verlenen de autoriteiten alle medewerking”, laat het management van het resort weten. “Het incident heeft geen gevolgen voor de operatie van het hotel. Gasten ondervinden geen last van het voorval. Niemand is gewond geraakt en de bedreigde werknemers krijgen professionele bijstand. Zodra de politie klaar is met het onderzoek, wordt alles opgeruimd en zoveel als mogelijk in oude staat hersteld.”

Tips
De politie onderzoekt de zaak. Iedereen die denkt informatie te hebben over deze zaak, wordt verzocht om dit tijdens kantooruren door te geven aan het Overvalteam via de nummers 8666-140 of 8666-192. Ook kan 24 uur per dag gebeld worden naar 911 of het anonieme nummer 108.

33 reacties op “Overval bij Santa Barbara Beach Resort”

 1. Sta. Barbara Estate heeft ook een kilometers lange grens met Maals terrein, Oospunt. S’nachts gebeuren er vreemde dingen daar. Vanaf Maals terrein kan een SUV, zelfs een Kia Sportage gemakkelijk het terrein van de Mijnmaatschappij binnen dringen.
  Bewakers behoren tot de slechtst betaalde baantjes op Curacao, en zijn meestal oud, half blind en half doof en liever een levende lafaard dan een dooie held.

 2. in de consensus wetten staat dat je hulp kan krijgen bij dit soort escalerende ellende, dus doen zou ik zeggen

 3. Een Curaçaoenaar die `snachts door de mondi gaat lopen moet ik nog tegenkomen. Zou het misschien, heel misschien kunnen zijn dat er met een bootje vanuit/over het Spaanse water een landing is uitgevoerd ?

 4. Loko Loko, op 27-01-2013 om 18:56 schreef: een weg gebaand door de mondi.

  Ook de meest logische verklaring, dank voor de snelle info.

  Daarbij is mijn eerste gedachte wel hoe kortzichtig het blikveld van het Santa Barbara management lijkt te zijn.
  In november ben ik bij de marina geweest om te informeren voor ‘n ligplaats, in de wijk waar kavels te koop zijn, staan keurig alle hoofdzekeringen-kasten op ‘n rijtje langs het asfalt, maar is nog geen steen gelegd.
  De real-estate markt ligt al op de beademing, het Hyatt debacle is nog niet afgerond, en wéér ‘n wild-west verhaal.
  En men wist al lang dat een geitenbreier zich niet door ‘n stukje gaas liet tegenhouden, enigszins droevig.

 5. Tja idd zwakzinnig. Maar dat is het grootste deel van de bevolking.
  Dat kwam ten volle uiting na de verkiezingsuitslag. 60% van de jongeren maken hun school niet af. Deze cijfers zijn officieel bevestigd . Niet gek dat het eiland straks grotendeels bewoond wordt door laag ontwikkelden en zo zorgen dat curacao weer een derde wereld land wordt . Een bananenreplubliek met aan het hoofd een laag ontwikkelde dictator.

 6. @Edgar en Pikatje: de boeven hebben zich een weg gebaand door de mondi. Bij de poort wist men van niks. Het terrein van Sta. Barbara is heel groot en grenst aan de weg naar Fuik en voorbij de poort nog enkele kilometers weg die dun bevolkt is. Al voor de tijd van Hyatt vernielde men de kabrietengaas om stiekem over het terrein naar zee te gaan of diefstal te plegen op de Mijnmaatschappij.

 7. Kan iemand mij uitleggen waar voor zin bewakers hebben wanneer ze zonder slag of stoot overvallers ruim baan geven ?
  Zelfs wanneer je hard rijdt doe je nog bijna 5 minuten over het stuk van de poort naar het hotel. Er was tijd genoeg om te bellen of een alarmknop in te drukken of hebben de heren overvallers eerst de bewaking bij de poort opgesloten ?
  Dit was toch niet het bewakingsbedrijf van Jamaloodin ?

 8. Op de Schottegatweg staat zo’n bordje met het aantal verkeersdoden. Daar moet maar een bordje bij met het aantal overvallen.

 9. Van de ingang tot het hotel is het toch nog 10 minuten werken.. dus indien zij waren doorgebroken waarom is de politie niet gebeld (en volgens mij hebben ze ook een eigen bewakingsdienst), Er is 1 in en uitgang..

  Tja in sommige landen staan gewoon militairen met machinegeweren voor de deur. ik denk dat we ook die kant opmoeten op Curacao aangezien het duidelijk is dat de politie het niet aankan en de lokale bevolking is te bang om familieleden en buurtgenoten aan te geven..

 10. Opvallend dat niemand het heeft over de ligging van dit hotel: gaat ver weg zitten en je wordt gemakkelijk een doelwit voor criminelen.

 11. ik bedoelde @ Andy severin

 12. @Khm,

  ja dat is het probleem en dat moet bij de basis aangepakt worden.
  er worden heel veel crimineelltjes geboren in zwakzinnige gezinnen.
  moeder verslaafd, vader is er niet en hup weer zwanger van de volgende….sugar daddy..
  teenermoeders zonder hulp van de overheid kunnen geen kinderen opvoeden.
  De overheid moet ieder nieuw geboren baby checken of ze wel in een goed milieu opgroeien.
  zo niet, dan de baby uit huis plaatsen….
  abortus en spiraaltjes moeten in het ziekenfonds pakket.
  de pil wekt niet bij zwakzinnige moeders.
  En condooms worden nioet gebruikt door zwakzinnige macho mannetjes.

 13. Het land CRIMIÇAO niets meer en niets minder ………….
  Kunnen ze dit soort ATM, die naar ik aanneem los staat, niet zodanig vast “schroeven” aan de muur/grond dat je er niet mee aan de haal kán gaan en net als een ‘plofkoffer’ als je hem probeert open te breken het geld door inkt volledig waardeloos wordt?

 14. M.A.K., op 26-01-2013 om 21:51 schreef: met uitgebreide bewaking bij een poort die naar ik aanneem meteen is ingelicht?

  Overdag zijn er minstens twee personen in het gebouwtje tussen de slagbomen bij de hoofdingang.
  Vraag is hoe dat ‘s nachts is, kan me zelfs voorstellen dat de slagboom voor de villawijk ‘s nachts onbemand (/vrouwd) is.
  Meestal duurt het toch enkele dagen voor details van ‘n gebeuren bekend gemaakt worden, standaardprocedures en zo.

  Overigens is rond half vier ‘s nachts strategisch het meest gunstige c.q. risicovolle tijdstip.
  Zo tussen drie en vier ligt het moeilijke uurtje om door te komen, met de laagste concentratie.
  (een professional zou met een geregelde vuilnistruck ernaartoe gereden zijn om de ATM machine eruit te sleuren)

 15. Andy Severin, ik bedoel het voorkomen van criminaliteit door daders van vorige overvallen aan te pakken om herhaling te voorkomen. Dit voorkomt herhaling door dezelfde daders en schrikt potentiële nieuwe daders af. Ik denk dat Nederland of de VS Curaçao zeker wel zou kunnen helpen bij het versterken van de opsporingskracht van de politie. Enerzijds door capaciteit en anderzijds door organisatorische en technologische bijdragen.

 16. Het is Carnivaltijd. Een maand geleden was het Kersttijd. Er komt nog Eerste Communie (Resibimento) etc. Kost allemaal hopi plaka. Telefoonkaartjes en Blackberry’s moeten gekocht worden. Noem maar op. De helft van de Curacaose mannen willen niet werken, dus hoe komen ze aan geld? Drugs en overvallen.

 17. Op Curaçao heerst een cultuur van schaamte.

  De enigen die deze criminelen kan stoppen zijn de ouders en naaste familieleden. Door foto’s van deze criminelen te publiceren stimuleer je ook de ouders en naasten iets hiertegen te doen, want niemand wil nagewezen worden als ouder van of familie van…

  Op dit moment worden deze criminelen anoniem gearresteerd en iedereen (familie) leeft vrolijk verder alsof er niets gebeurd is. En de volgende dag gebeurt precies hetzelfde.

 18. De tijd is aangebroken om dit gespuis als staatsvijand aan te merken. Zij/zij die een land /staat of eiland z’n broodwinning probeert te ontnemen is in mijn ogen een staatsvijand. (toerisme is onze broodwinning). Minimale straffen van 20 jaren vind ik dan ook gepast. Gewoon minimaal 20 jaar geven en zeer zwaar lichamijlik werk laten leveren voor eten en drinken. bv betonnen blokken laten maken voor de bouw. Niet machinaal maar handmatig.

 19. Vroeger werden er foto’s van deze kl.zakken gepubliceerd. Dat werkte toch een beetje afschrikwekkend voor anderen met dezelfde plannen. Snap niet waarom dit niet meer gedaan word.
  Tegenwoordig zie je alleen maar de foto’s van de door hun vermoorde slachtoffers in de media…

  Hoop dat men weer foto’s van deze criminelen gaat publiceren want dit kan niet zo door blijven gaan. Wat voor privacyrecht heeft een dief of een moordenaar?

 20. Dit zijn volgens mij niet zomaar wat lokale boefjes.

 21. Rene, bij dit soort criminele daden wordt altijd kritiek geuit op de politie, dan de regering en vervolgens wordt er om Nederland geroepen voor hulp. Maar geef dan ook even concreet aan wat de politie, de regering en Nederland hadden kunnen of moeten doen om een overval als die bij Santa Barbara te voorkomen.

  De realiteit is namelijk dat een groot deel van de Curacaose samenleving gecriminaliseerd is. En het ergste is dat al deze criminelen voor een flink nageslacht dat geen enkel besef van normen en waarden wordt bijgebracht omdat hun ouders dat besef ook niet hadden. En daarmee ontstaat de nieuwe generatie criminelen die nog groter is dan de vorige.

  En daar kan, Rene, Nederland niets aan doen.

 22. En hoe konden ze wegkomen met uitgebreide bewaking bij een poort die naar ik aanneem meteen is ingelicht? Als ik daar al binnen wil komen met m’n kinderen achter in de auto sta ik al 10 minuten aan de zijkant te wachten totdat er een o.k. komt alsof ik een crimineel ben.

 23. Hoe moeilijk is het om op strategische plaatsen roadblocks te hebben en camera’s?

 24. Het wordt tijd dat Curaçao de hulp van Nederland inroept om de overvallen aan te pakken. De Curaçaose politie kan dit blijkbaar niet aan. Als er niet snel iets gebeurt, krijgt het toerisme een grote klap, met alle gevolgen van dien.
  Oproep aan de Curaçaose interim-regering: denk na en grijp snel in voor het te laat is!!

 25. @Beer
  Ja, daar heb je gelijk in.

 26. euhhhhh……..er is 1 bewaakte in en uitgang……

 27. Nou John, Mexico is niet de beste vergelijking die je kunt maken…….

 28. Laat de wereld maar denken hoe goed het gaat. Laat maar denken hoe welkom en veilig het eiland is. Feit is dat de bevolking achter de tralies van hun huizen zitten ipv het tuig in het gevang, dat de toeristen niet meer veilig zijn. Wat is het volgende? 1 voor 1 de huisjes op Jan Thiel langs en beroven? Gijzeling van gasten op Cas Abou? Door deze berichten valt de toeristensector. Amerikanen hebben het hele Caribian als hun achtertuin, die zijn echt niet afhankelijk van Curacao, zie wat er op Aruba gebeurde na de terreurdaad van Joran. Nederlanders gaan steeds meer naar Thailand en Mexico. Deze walgelijke daden op zowel de bevolking als de toeristen zullen Curacao hard gaan treffen, daardoor verliezen mensen hun baan, ontstaat er een cirkel van negatief beleven en criminaliteit. Wanneer wordt de regering wakker en grijpt stevig in?

 29. A jega ora pa tira e kriminalnan desgrasiado aki MATA.. No ta interesa ku nan tin 13 anja of 90 anja.!!!!

 30. Het CTB pompt miljoenen in de naamsbekendheid voor het eiland, en deze idioten richten voor miljarden schade aan. Willen we toeristen uit de amerikaanse hoek? Dat kan je na zoiets wel vergeten als dit soort berichten daar terecht komt.

 31. En het CTB maar schreeuwen dat ‘nos ta dushi hende’.

  Een grotere anti reclame dan overvallen op hotels bestaat niet.

 32. inside jop !!

 33. Verleden week Kura Hulanda Resort in Westpunt en nu voormalige Hyatt Gaat de goede kant op. Nu de toeristenindustrie wordt aangevallen is het te hopen dat men nu wel wat gaan doen want al jaren worden de burgers het slachtoffer en doet men niets!