• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – De Spaanse krant El País heeft gisteren zijn excuses aangeboden voor het afdrukken van een foto van de Venezolaanse president Hugo Chávez die nep bleek te zijn. Dat meldt de BBC. Op de foto was een kale man te zien in een ziekenhuis met een slangetje in zijn mond. De krant meldde dat het om Chávez ging.

De foto heeft een half uur op de website van de krant gestaan en is toen verwijderd.  De foto stond ook afgedrukt in de eerste edities van de krant. El Pais heeft de bewuste edities teruggehaald uit de kiosken.

Foto
Wie de foto heeft gemaakt, is niet bekend. De krant zou de foto naar eigen zeggen hebben gekregen van een persbureau, maar dat ze niet had kunnen verifiëren onder welke omstandigheden de foto is gemaakt en op welk tijdstip en op welke locatie.

5 reacties op “El País biedt excuses aan voor nepfoto Chávez”

 1. Het lijkt indaad verdomd veel op Chaves. Dit krijg je als de regering zelf alle informatie probeerd achter te houden. Chaves probeerd Simon Bolivar na te doen maar Chaves is geen God hoor. Misschien wel voor die arme Venesolaanse volk maar niet voor de rest van het volk. Ik geloof er stellig in dat Chaves in coma ligt en dat hij kunstmatig in leven wordt gehouden waarvoor weet ik niet. De ervaring leert dat wanneer de C-sellen weer terug komen dat het heel snel bergafwaards gaat. Zowel binnen een paar maanden. Dit kost het Venesolaansvolk alleen maar geld.De vraag is wil deze man in zo’n situatie wel blijven leven.Sorry hoor maar ik wens geen dood voor niemand.

 2. Q TINU,Alles wat deze dictator zijn volk voor liegd en belazerd waar ze bij staan en stemmen op hem om een bordje rijst meer te bekomen,Martijn heeft gelijk,en het is hem wel,vernomen uit bekende kring die het kunnen weten.je ziet hem niet meer terug als de oude als voorheen hij is vel over BEEN.

 3. @martijn, jouw tijd komt heus wel. Er ligt een doodzieke man aan een beademingsapparaat en wat doet onze martijn? Karma.

  Vraag me af wat Chavez jou persoonlijk misdaan heeft…

 4. Hahaha, Koekje van eigen deeg, Hugo!

 5. Hij lijkt er anders wel verdomd veel op :):)