• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – De Verenging Bedrijfsleven Curaçao (VBC) is tevreden over het besluit van de Staten, om in een motie de Raad van Advies te verzoeken om na te gaan welke mogelijkheden er zijn om bestuurders aansprakelijk te stellen voor slecht beleid. Volgens de VBC versterkt dit goed en integer bestuur.

“Voor het leef- en investeringsklimaat is dit ook een positief signaal omdat een dergelijke ontwikkeling het vertrouwen in Curaçao vergroot”, aldus de VBC.

Jaren
“Voor de goede orde dient te worden gesteld dat door diverse personen en organisaties, waar onder de VBC, al jaren gepleit wordt voor invoering van een dergelijke maatregel.” In 1999 heeft de toen aan het bewind zijnde regering volgens de vereniging het gedurfd om een soort gelijk voorstel op schrift te stellen.

Scheve situatie
“Als dit voorstel toen was ingevoerd, was Curaçao vermoedelijk bespaard gebleven van de ongelooflijke praktijken die wij de afgelopen jaren hebben mogen meemaken”, meent de vereniging. “Met de hopelijk snelle invoering van deze maatregel wordt de bestaande scheve situatie waarbij bestuurders actief in de private sector en onderhevig zijn aan hoofdelijk aansprakelijkheid voor hun handelen, enigszins rechtgetrokken.”

Parlementariërs
VBC vindt het een goed idee om een soortgelijke regeling ook voor parlementariërs en topambtenaren in te voeren. “In een democratische rechtsstaat is het een ongewenste ontwikkeling indien bestuurders zou worden toegestaan om onrechtmatige handelingen en uitgaven te doen zonder dat dergelijk handelen op de betreffende personen verhaald kan worden.”

2 reacties op “VBC tevreden met motie Staten”

 1. Maarja dan moet het OM wel haar werk doen anders hebben we er weinig aan. Tevens dienen deze mensen voldoen aan hun belastingplichten en kunnen ze geen contractjes afsluiten voor eigen bedrijfjes.

 2. We praten maar! Doorvoeren dat ,moeten we nog zien,??denk nou is na ,!
  De belasting mede werkers .afspraak v à 2006 vreselijk voor deze medewerkers.
  Waarom hebben ze niet eerder aan de bel getrokken! Dat is toch vreemd?
  Of zien we dat verkeerd?dat is helaas niet het enige ,sterkte