• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – De Spaanse krant El Pais heeft de editie van vandaag teruggehaald en opnieuw gedrukt nadat bleek dat een ‘exclusieve foto’ van de Venezolaanse president Hugo Chávez op de voorpagina nep was. Op de foto was een op Chávez lijkende man te zien in een ziekenhuisbed met slangetjes in zijn mond.

De foto, die van lage kwaliteit was, stond ook op de website van El Pais. In het onderschrift stond dat de krant niet kon bevestigen waar en wanneer de foto, die was aangeleverd door het Spaanse persbureau Gtres Online, was genomen.

Distributie gestopt
Nadat duidelijk was geworden dat het niet om een foto van Chávez ging werd de distributie stopgezet. Op dat moment was er echter al een groot aantal kranten verspreid. Chávez is niet meer in het openbaar gezien sinds hij 11 december een vierde kankeroperatie onderging in Cuba.

© Novum

3 reacties op “Spaanse krant El Pais plaatst nepfoto van Chávez”

  1. Still think the picture IS Chavez, let’s wait a few days and they will announce he’s dead!

  2. Dit soort tafrelen krijg je als de Venesolaanse regering/inlichtingendienst zelf niet de juiste informatie geeft over de situatie rondom degezondheids toestand van Chaves. Men geeft zelf ruimte tot speculaties en mensen worden nieuwsgierig. Niemand wil hun geliefde zo zien liggen maar als de Venesolaanse regering niet de juiste informatie geeft, dan gaat men graag naar de waarheid zoeken. Laat de regering dan met betere foto’s komen om het tegendeel te bewijzen. Chaves is misschien een God voor de meerendeel arme Venesolanen, maar niet voor de andere intellectuele Venesolanen die nog kritisch kunnen denken. Jammer genoeg lijkt dat foto verdomd veel op Chaves.

  3. Hard to see. No one wants to see their loved one like that!