• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – De 31-jarige E.S. stond vanochtend terecht voor een inbraak die hij pleegde in augustus vorig jaar. Dat meldt het Openbaar Ministerie (OM). De rechter noemde de inbraak ‘een ernstig feit’ en veroordeelde hem tot een gevangenisstraf van twee jaar, waarvan tien maanden voorwaardelijk.

Hij wist destijds ’s morgens vroeg via een badkamerraam de woning te betreden. Hij haalde het huis overhoop en nam verschillende spullen mee. Technisch onderzoek van de politie leidde uiteindelijk naar de man. Zijn vingerafdrukken werden in de woning aangetroffen.

Verslaving
S. is een bekende van de politie: al sinds 1998 is hij regelmatig met justitie in aanraking gekomen, onder andere voor heling, diefstal en inbraak. De laatste veroordeling was in 2010. Rapporten over hem zijn tegenstrijdig. Een psycholoog verklaarde S. verminderd toerekeningsvatbaar en stelde een zwakke intelligentie bij hem vast, terwijl een psychiater de man volledig toerekeningsvatbaar acht. De psychiater zei verder dat de kans op herhaling heel groot is en dat de man moet worden opgenomen in verslavingscentrum Brasami. De rechter heeft hem dan ook naast zijn gevangenisstraf een behandeling met de duur van één jaar in de kliniek opgelegd. Geeft hij hier geen gehoor aan, dan moet hij dat jaar in de cel doorbrengen.

2 reacties op “Drugsverslaafde serie-inbreker veroordeeld”

  1. Doet zo’n man zo veel moeite en wordt hij afgescheept met effectief 14 maanden cel en begint daarna opnieuw om die voorwaardelijke 10 maanden erbij te krijgen voor kost en inwoning.

  2. Verminderd toerekeningsvatbaar, zwakke intelligentie : een IQ44’er, de volgende in een laaaaange rij met dezelfde zwakke broeders met identieke intelligentie. Nóg een kans geven, beter een ketting met een ijzeren bal! Maar wie weet wordt hij met deze capaciteiten wel het hoofd van een beveiligingsfirma, dat kan ook nog , zo’n geval ken ik ……….. Succes!