CURAÇAO – De Nationale Democratische Partij (NDP) van de Surinaamse president Desiré Bouterse, houdt zijn trend aan van grootste politieke partij in Paramaribo. De groei houdt sinds 2007 aan. Dit gaat dwars door periodes heen waarin de partij in de oppositie zit of aan de macht is. Dat meldt Waterkant.net.

In 2007 behaalde de partij van Bouterse ruim 4 en 30 procent van het aantal respondenten in Paramaribo. In de volgende jaren is dat alleen maar toegenomen.

Peiling
Bij de laatste peiling in 2012 stond het percentage op ruim 1 en 40 procent. Dat ligt drie procent onder de score bij de afgelopen parlementsverkiezingen. In Wanica, het tweede grootste kiesdistrict, is een sprong gemaakt van ruim 6 procent. Het Nieuw Front blijkt volgens de peiling juist achteruit te hollen. In de laatste peiling behaalde de combinatie van politieke partijen ruim 8 procent in Paramaribo. In 2008 was het nog ruim 13 procent.

Commewijne
Een opmerkelijke ontwikkeling geeft Commewijne aan. De NDP zou zeker 3 van de 4 parlementszetels halen als er nu verkiezingen gehouden zouden worden. De VHP van Chandrikapersad Santokhi zouden de ene zetel die ze nu hebben kwijtraken. Opmerkelijk is ook het grote aantal twijfelaars, ruim 30 procent. Die houden de ene zetel vast.

3 reacties op “Peiling: NDP blijft partij met grootste groei”

  1. Triest een land waar je drugscrimineel en massamoordenaar moet zijn om een politieke carriere te kunnen maken. Helaas zal vroeg of later de rekening voor deze massa domheid van het surinaamse volk gepresenteerd worden.

  2. wat een dom volk!

  3. Natuurlijk.als je tegen bent gaat je kop eraf,het had dezelfde kant op curaçao op gegaan, als dat kabouterje Gerritje de Raaf aan de macht had gebleven,maar laten wij ook Wiels niet vergeten en zeker niet uit vlaken, hij blijft een schaap in wolfs kleren.