• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Milieuorganisatie Green Force trekt aan de bel over de situatie rondom de bouw op het terrein van Aqualectra aan de Dokweg. Er is daar niet alleen een oude schuur weggehaald, maar ook een heel bos. Dieren die daarin leefden zijn nu hun woongebied kwijt.

Green Force noemt als voorbeeld de vele leguanen die in het bos woonden, net als krabben en vogels. De milieuorganisatie trof een enkele leguaan aan die tussen de verwoeste bomen op zoek was naar zijn huisje. Veel leguanen zijn ook de weg overgestoken, toen ze op de vlucht sloegen voor de graafmachines. Veel dieren zijn toen overreden door auto’s.

Witte reigers
Green Force wijst er ook op dat er aan de rand van dit bos allemaal mangroves staan. In een deel van die mangroves nestelt een kolonie van witte reigers, die daar al jaren zit. Deze vogels worden nu gestoord in hun leefgebied. Mogelijk vertrekt de kolonie van witte reigers voorgoed als de dieren nog meer last krijgen van de werkzaamheden.

Milieuwetten
Ook wordt er moerasachtig gebied gedempt. Het gaat om gebied dat in andere landen onder de RAMSAR-conventie zouden vallen, een internationaal protocol voor de bescherming van dit soort gebieden. Het ontbreken van milieuwetten op Curaçao zorgt er volgens Green Force voor dat dit soort dingen kunnen gebeuren. De milieuorganisatie roept de regering daarom op om de werkzaamheden bij Aqualectra meteen te stoppen en het gebied te laten herstellen.

5 reacties op “Green Force: ‘Stop bouw op terrein Aqualectra’”

 1. hopi triest, dat er geen enkele controle is door de overheid op dit soort acties.

 2. Weer een bewijs van onbenul. De mond vol over ONS eiland , maar het enige waarvoor de hardste roepers warmdraaien is eten, drinken en voortplanten.
  Natuurlijk is in het verleden veel gesloopt, maar de populatie op de wereld en op Curaçao was veel geringer en men was toen nog niet doordrongen van de noodzaak van natuurbehoud. Nu men wereldwijd rekening probeert te houden met de natuur ontbreekt het op Curaçao hieraan volledig. Getuige enkele jaren geleden het totaal slopen van de mangrove begroeiing voor Building Depot alleen om het pand beter zichtbaar te maken, het slopen van een strook wetlands bij Vaersenbaai , gebieden bij Jan Thiel, het kliederen met olie in de Annabaai en ook elders enz.
  Als er een hospitaal verreist op het voormalige Amstel terrein kunnen we ervan overtuigd zijn dat weer hele stukken mangrove worden gesloopt want een kind kan zien dat een hospitaal met parkeerplaatsen en toegangswegen beslist niet is te realiseren zonder ingrijpende veranderingen in de natuur.
  Wanneer leren we dat we weliswaar een eiland zijn maar toch bij de wereld horen en wij als eilandbewoners toch deel uitmaken van de wereld bevolking.

 3. Jammer dat hier de wetten ontbreken en mag het dus gewoon.

  Als je een keer over Curacao heen vliegt zie je dat meerendeel van het eiland onbebouwd is. Dus er is zat ruimte op andere plekken.

 4. Overheid onderneem nu eens per DIRECT harde actie!! Bouwstop en opnieuw aanplanten dat terrein als er geen vergunning is afgegeven. Waar betaalt (DAT is namelijk wel belangrijk ….) de belastingbetaler zijn belasting voor? Voor uw LAKSHEID op alle gebieden? Je mag het natuurlijk niet zeggen, maar wat functioneert er nu eigenlijk wel VLOT en GOED?

 5. Heel nobel, I hope it helps, but I doubt it.
  Respect voor milieu en liefde voor flora en fauna valt hier ver te zoeken.
  Goodluck Timo, mijn steun heb je!