• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – De Inspectie Gezondheidszorg heeft vandaag de directie van huize ‘Aurita’ per brief laten weten dat de voorwaardelijke sluiting is opgeheven. Tijdens een inspectie die gisteren werd uitgevoerd, bleek dat op alle belangrijke minpunten die waren geconstateerd verbeteringen zijn doorgevoerd.

Dat geldt met name voor het aantal medewerkers en hun opleidingsniveau, de dossiervoering, de geneesmiddelenvoorziening en de hygiëne. Dat meldt de Inspecteur Gezondheidszorg Jan Huurman.

Verdere verbeteringen
De geconstateerde verbetering betekent overigens niet dat huize ‘Aurita’ op alle punten voldoet aan de geldende eisen. Het nieuwe management krijgt echter nu de gelegenheid om verdere verbeteringen door te voeren. De Inspectie Gezondheidszorg zal in overleg met de (voormalige) GGD treden om te bezien welke van de twee instanties het voortouw zal nemen bij de toekomstige inspecties.

1 reactie op “Inspectie heft voorwaardelijke sluiting huize ‘Aurita’ op”

 1. goed dat er daadkrachtig word opgetreden tegen deze verkeerde toestanden.
  de medische mafia die er alleen maar voor zorgen dat de kosten stijgen maar niet zorgen voor betere verzorging zulleen in een iets lagere schaal hun geld krijgen en een mindere mooie auto moeten gaan rijden.
  Helemaal schandelijk is het dat onze niet mondige ouderen zo worden behandeld.

  Jammer dat het net zoals in de jaren 80 en 90 het iemand van buiten onze gemeenschap het puin moet ruimen, immers onze mensen durven het niet want tsja ze willen ook in het weekend uit en hun kinderen zitten ook op school.
  Dus dan ga je geen impopulaire maatregelen nemen, nee dan kijk je door je vingers heen en je hoopt dat alles maar goed gaat.

  Het nadeel van ons eiland en Land is dat iedereen , iedereen kent, waardoor we niet durven door te pakken . Soms denk ik dan laten we de hele handel maar it besteden aan een groep die totaal geen banden met ons Land hebben die voor 3 maanden er zijn en dan weer vertrekken voor de volgende groep.

  want laten we eerlijk zijn door dit soort vriendjes politiek, kennissen of misschien de toekomst van de mensen die de inspecties uit moeten voeren verliezen we belasting inkomsten, sociale premies en erger nog er zijn levensgevaarlijke situaties zoals onze gezondheidszorg, uitstoot bij de Isla.

  Het lijkt me ook goed om jaarlijks onze ambtenaren door te lichten op hun zakelijke belangen.
  in het LMA staat namelijk ook dat elke ambtenaar al zijn andere banen alleen mag verrichten met toestemming van zijn Minister.
  Goed om te kijken als er geen belangen verstrengeling is bij de diverse diensten door de ambtenaar.