• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – De politie heeft gisteren drie arrestaties en vijf huiszoekingen verricht waarbij drugs en attributen om drugs te bereiden in beslag zijn genomen. De arrestaties zijn verricht door een team van het Korps Politie Curaçao die zich bezig houdt met georganiseerde misdaad, onder leiding van het Openbaar Ministerie.

Het team heeft een aantal maanden onderzoek gedaan naar een situatie waarbij drugs via een ingang van de containerterminal op Nieuwe Haven binnenkomt. De drugs zit in containers en wordt via de containerhaven verscheept naar bestemmingen in Europa en de regio. Het team heeft aanwijzingen gevonden die aantonen dat verschillende misdaad groepen gebruikmaken van dit systeem.

Arrestaties
De politie wist gisteren tegenover de ingang van Nieuwe Haven die leidt naar de containerterminal, een 62- en 48-jarige man aan te houden. Aan de overkant van de straat werd een 33-jarige verdachte in de boeien geslagen. Alle drie de verdachten bestuurden een voertuig die door de politie in beslag is genomen voor nader onderzoek. Terwijl het onderzoek werd voortgezet trof de eenheid in een voertuig dat werd bestuurd door een werknemer van het containerbedrijf twee tassen aan met maar liefst 56.65 kilo cocaïne.

Huiszoekingen
Tot slot heeft de politie vijf woningen doorzocht aan de Araucaweg (zijweg Gosieweg), Kaya Stila, Kaya Henny Eman, Souax en Lagunillaweg (Monte Carmelo). Tijdens de huiszoekingen heeft de politie drugs, een vacüum apparaat, attributen die worden gebruikt om drugs te bereiden en andere voorwerpen die van belang zijn voor het onderzoek in beslag genomen. De politie sluit meerdere arrestaties niet uit. De afdeling georganiseerde misdaad zet het onderzoek voort.

3 reacties op “Politie doet grote drugsvangst in Nieuwe Haven”

  1. Als er een aantal maanden onderzoek wordt gedaan wat NIET uitlekt, dan is dat een compliment waard!

  2. En wat wordt er met de containerladingen vol gedaan die wekelijks verscheept worden vanuit onze haven? Vreemd dat er dan twee tasjes in beslag zijn genomen terwijl er duizenden kilo’s verscheept worden.

  3. find any AirSoft guns?