CURAÇAO – Het Gerecht heeft gistermiddag tijdens de wekelijkse ‘Hato/drugs-zitting’ zeven drugskoeriers veroordeeld tot een gevangenisstraf. Eén zaak is naar een latere datum uitgesteld wegens nader onderzoek dat wordt uitgevoerd. Dat meldt het Openbaar Ministerie (OM).

De eerste twee verdachten, T.W. en E.R., kregen te horen dat zij een gevangenisstraf van achttien maanden moeten uitzitten. W. wilde ruim één kilo cocaïne naar Nederland smokkelen via een dubbele bodem in zijn koffer. In het geval van R. ging het om 1.755 gram cocaïne.

Smokkel
De derde verdachte J.M. werd bij verstek veroordeeld tot zes maanden waarvan drie voorwaardelijk. Hij wilde 205 gram cocaïne vervoeren. A.P. En I.S., de nummer vier en vijf, kregen conform de eis van de officier van Justitie een gevangenisstraf van twaalf maanden waarvan zes voorwaardelijk. P. wilde via een vliegtuig van Air Berlin 945 gram cocaïne vervoeren, in het geval van S. ging het om 700 gram cocaïne, die hij zelf in een pak maandverband verstopte.

Geldbedrag
De twee laatste verdachten, S. R. en J.G., kregen van de rechter ieder een gevangenisstraf van zes maanden waarvan drie voorwaardelijk. R. wilde 1.520 gram cocaine in vloeibare vorm in een flesje aloe-sap naar Nederland vervoeren, G. had 750 gram in haar beha’s verstopt. Opvallend waren de relatief hoge geldbedragen die koeriers van de ‘opdrachtgevers’ zouden krijgen. T.W. scoorde het hoogst, hij zou een bedrag van 5.000 euro ontvangen. A.P. en J.G. zouden bij aankomst in Nederland 3.000 euro ontvangen terwijl drugskoerier S.R. 2.000 werd beloofd.

1 reactie op “Zeven drugskoeriers veroordeeld tijdens Hato-zittingen”

  1. Waarom is onze hardlloper nog niet veroordeeld? Klassejustitie?

    Gisteren werd iemand met een kilo in de dubbele bodem van zijn koffer veroordeeld tot 18 maanden. Ik verwacht dus voor de hardloper (zelfde smokkelmethode, zelfde gewicht) dezelfde straf.