CURAÇAO – Het actieteam van Politiebureau Brievengat/Montaña was dit weekend druk met verschillende algemene verkeerscontroles. Zaterdag controleerden de agenten op de Erosweg en de Santa Rosaweg. Zondag waren ze aanwezig op de Kaminda George Willems. 

Zaterdag controleerde het team in totaal 63 voertuigen. De agenten deelden zestien boetes uit voor onder andere rijden zonder rijbewijs, rijden zonder verzekering en rijden zonder belasting te hebben betaald in 2012. Negen auto’s werden voorwaardelijk in beslag genomen.

Controles
Zondag controleerde de politie in totaal 32 voertuigen. Het team deelde elf boetes uit en tien auto’s moesten in beslag worden genomen. De politie gaat de komende tijd door met de controles op voertuigen.

6 reacties op “Politie controleert voertuigen”

 1. @Glenn Stranie
  De politie kan wel snelheid controleren met een radarapparaat op een driepoot! Ze stonden pas geleden bij de Nieuwe Haven. Het apparaat was voor een geparkeerde auto langs de weg geplaatst. Werkte het (apparaat en voorál de agent, haha) ook werkelijk, dat weet je op Curaçao natuurlijk nooit.

 2. Misschien kan er in plaats van enkel die eeuwige papierwinkel, de AUTO technisch bekeken worden. Van misschien wel een op vier auto’s zijn er ernstige mankementen aan bijvoorbeeld de verlichting (geen REMLICHTEN!), banden, etc. En wat te denken van in de laadbak los zittende personen (maar wel een boete als je geen gordel om hebt IN de auto : beetje absurd, ja toch?), etc. Denk praktisch en creatief in plaats van enkel robotgedrag.

 3. Negen auto’s werden voorwaardelijk in beslag genomen,tien auto’s werden in beslag genomen,waar zit hier het verschil in,mijn vraag is kan je auto in beslag genomen worden als alles goed is behalve de belasting.eerst een beetje fatsoenlijke wegen dan ga ik ook weer belasting betalen.ps. laat ze de boel bij Gerrit de Raaf eens in beslag nemen.

 4. Goede aktie van nos polis, ik vraag me alleen af waarom ze niet gericht controleren bij stoplichten waar iedere keer als het licht op rood springt wel door wordt gereden.

  Ga daar controleren, verhoog de boetes die nu belachelijk laag zijn en zorg vooral voor de incasso, want als je nu boetes niet betaalt hoor je er nooit meer wat van. Boetes hebben hier dan ook geen enkele preventieve werking.

  Het is ook van de gekke dat nos polis anno 2013 nog niet in staat is om op snelheid te controleren.

  Verder heb ik in de 25 jaar dat ik op dit eiand woon nog geen enkele alcoholcontrole meegemaakt, terwijl er schandalig veel met alcohol op gereden wordt. Zet eens op donderdagavond een fuik op bij de Heeren en er kunnen zoveel boetes uitgedeeld worden dat ons begrotingistekort meteen een begrotingsoverschot wordt.

 5. Flinke uitbreiding van het wagenpark van de politie? 🙂

 6. Mijn auto was één van de auto’s die in beslag is genomen omdat ik mijn nieuwe verzekeringsbewijs niet in de auto had liggen, vervelend maar mijn eigen schuld.

  Frappant detail: Vandaag de hele dag proberen mijn auto terug te krijgen door betreffende afdeling van de politie te bereiken, niet bereikbaar. Zelfs na een bezoek aan het politiebureau Montana en mijn gegevens achter te hebben gelaten nog steeds geen reactie gehad..

  Je blijft lachen op deze rots..