CURAÇAO – Schrijver en onderzoeksjournalist Rob van Olm heeft een jaar lang het leven van verslaafden binnen de verslavingskliniek Bouman GGZ in Rotterdam gevolgd en heeft zijn bevindingen vastgelegd in het boek ‘Het Gevecht’. Donderdag praat Van Olm hierover tijdens een lezing in de UNA.

In het boek wordt de strijd van de 58-jarige Lau beschreven die vecht tegen alcohol.  Ook de boosheid van Dean komt tot zijn uiting en de neerwaartse gang van drugsverslaafde Jo, staat tegenover de langzame terugkeer van Mar in de maatschappij.

Onverbloemd beeld
Het Gevecht geeft een onverbloemd beeld van de werkelijkheid in de wereld van verslaafden. Na de lezing van Van Olm is er ruimte voor een paneldiscussie waarna vanuit de zaal vragen kunnen worden gesteld. GGZ Curaçao en de Faculteit Maatschappij- en Gedragswetenschappen van de UNA nodigen geïnteresseerden uit om de lezing donderdagavond bij te wonen. De lezing start om 20.00 uur en zal rond 22.00 uur eindigen. Geïnteresseerden kunnen zich via e-mailadres komunikashon@ggz.cw of telefoonnummer 737-4700 opgeven voor deelname. De toegang is gratis. Meer informatie over Rob van Olm is hier te vinden.

www.versgeperst.com