CURAÇAO – De begrotingsbehandelingen die sinds 17 januari lopen, kwamen dit weekend ten einde. “De vergaderingen hadden een marathonkarakter, maar wij zijn tevreden”, vertelt premier Daniel Hodge. “Nu gaan wij werken aan de eerste suppletoire begroting.”

Drie dagen lang hebben alle ministers zich beziggehouden met allerlei vragen. Zo kwam de Basisverzekering aan bod, het pensioen, de slechte wegen, bushaltes zonder dak, het onderwijs en ambtenaren die thuis zitten. “Alle ministers hebben leiderschap en transpirantie getoond door de meeste vragen te beantwoorden en het parlement van informatie te voorzien”, aldus Hodge.

Regeerakkoord en programma
De begroting over 2013 zou eigenlijk in 2012 behandeld moeten worden, maar door het interim-kabinet heeft deze vertraging opgelopen. Volgens Hodge moet nu elke minister zijn verantwoordelijkheid nemen en gaan werken aan de suppletoire begroting 2013. “Deze zal moeten worden gesynchroniseerd met zowel het Regeerakkoord als het Regeerprogramma.”

4 reacties op “Begrotingsbehandelingen bereiken eindpunt”

 1. De begroting zal zeker aangepast moeten worden en de bedragen weer bijgesteld , omdat de ambtenaren niet mee willen doen met het nieuwe ziektestelsel en zeker ook niet met de nieuwe pensoenregeling. Zij kunnen riant door blijven leven en hun werktijd doorbrengen in de airco en al bellend, kletsend, nagels lakkend hun riante salaris houden, De rest zal wel op de blaren zitten en zich moeten blijven ergeren aan soms weinig klantvriendelijke ambtenaren waar we mee te maken hebben bij Kranshi, Immigratie , Belastingdienst, UTS en Aqaelectra ( de goede daargelaten natuurlijk),

 2. En dan lezen we vandaag in Amigoe de opwinding van Asjes:
  “felle repliek van Ivar Asjes (PS) die een betoog hield over het leegroven van Refineria di Kòrsou door de vorige regering”

  En we herinneren ons dat de PS deel uitmaakte van deze Regering!
  En we herinneren ons dat de Staten in meerderheid deze Regering weg wilde!
  En we weten nog hoe Asjes als Staten voorzitter dat met alle macht tegenhield!
  En dan nu.. is de PS en is Asjes VERONTWAARDIGD? !#@#!?????

  Gadverdamme! “Zum Kotzen” zeggen de Duitsers dan… je hoort ze hier ook steeds vaker.. 🙂

 3. Er zullen heel wat katten gegeseld moeten worden, voordat ons land na het Schotte-echec weer op orde is.

 4. Geen tram naar bandabou? Jammer.