• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

Alex D. RosariaCURAÇAO – Iedereen maar in het bijzonder een bewindspersoon, moet verantwoordelijkheid dragen voor zijn daden. Dat is de strekking van de motie van PAIS die zaterdag werd aangenomen met veertien stemmen voor en vier stemmen tegen. MFK stemde als enige partij tegen.

“Het is niet acceptabel dat een bewindspersoon in ons land zich schuldig kan maken aan het wanbesteding van geld, slecht bestuur en overtreding van de wetten en regels, zonder dat hier consequenties aan verbonden zijn”, vindt Alex Rosaria, fractieleider van PAIS.

Wanbeleid
Rosaria zegt erg blij te zijn dat op initiatief van zijn partij in het parlement, een meerderheid van veertien parlementsleden, Pueblo Soberano (vijf), Partido Nashonal (één), Partido PAIS (vier), MAN (twee) en PAR (één), heeft ingestemd met deze motie. “Wij hebben voldoende indicaties dat de afgelopen jaren bewindspersonen ons land in een financiële chaos hebben gestoken door wanbeleid, wanbesteding van geld en overtreding van regels en wet.”

Wet
“Daarom heeft onze fractie in het parlement de regering gevraagd om de nodige stappen te nemen om de wetten en regels aan te passen om de bewindspersonen verantwoordelijk te maken voor het plegen van dergelijke daden. Indien er geen wet bestaat, dient deze te worden gemaakt”, vindt de PAIS-leider. De Raad van Advies (RvA) gaat zich buigen over het voorstel van PAIS.

Alex Rosaria in gesprek met radiopresentator Lisette Keus van Radio Hoyer 2:

19 reacties op “Rosaria blij met aangenomen motie”

 1. @ rita. Het belangrijkste ben je vergeten en hoe vaak dat al op het forum gezet is, is njiet meer te tellen en iedereen met een beetje verstand weet het: ER WAS GEEN GELD TOT 10-10-10.

 2. Zorro, ok, maar door haar slechte bemiddelingen en slechte onderhoudsplicht voor de schoolgebouwen, zijn de sholen echt geen gezicht, echt niet.
  Waar is die budget geblijven in al die jaren dat Omayra minister was. Dat is toch raar,
  dat iedereen een forse budget krijgen voor hun diensten en jaren onder ook haar lange bewind, de scholen zowel binnen als buiten niet zijn onderhouden.
  SORRY ik blijf er bij en ik weet waar ik het over heb. En er is nog meer, de Par ook met
  een grote groep zgn. STERKE VROUWEN, naar nederland en wat deed OMAYRA,
  boeken verkopen, aan het publiek. Zorro ik was erbij. Over geld misbruik gesproken.

 3. @Pukie, staat idd in de wet maarja als het OM toch niets doet dan helpt het niet echt.

 4. De vraag is nu of deze mensen ook betaald worden als ze afwezig zijn. Als een ander niet op zijn werk komt opdagen wordt hij ontslagen.

 5. Typisch dat daar een wet voor nodig is. Als de Staten gewoon hun werk doen, vragen ze rapportages en als ze die niet krijgen of niet vinden kloppen, kan de minister een motie van wantrouwen krijgen en weggestuurd worden. Maar dat durven de partijen in de Staten niet. Hun eigen minister bakt er niks van, maar dat durven ze niet te zeggen. Als er een motie van wantrouwen komt, treedt de minister gewoon niet af! Als de oppositie het doet legt de PS de statenvergaderingen plat!

  Als oplossing moet er dan een wet komen, waardoor het OM (corrupt volgens PS, Wiels) een onderzoek moet doen naar het functioneren van een minister die van de Staten zijn (of haar..) gang kon gaan…

  Dan kunnen we de Staten net zo goed naar huis sturen! Zwak, erg zwak! Moet het OM de regering gaan controleren?

 6. @ rita. Ook van Omayra, is het waar of niet waar?

  Niet waar, want daarmee heeft Wiels tot 2 maal toe bij het OM een nederlaag binnengehaald. Een beetje triest figuur: denkt ie een keer bij het OM succes te hebben en loopt het helemaal verkeerd voor hem af en waagt zich er verder niet aan zodat het bij valse beschuldigingen en ballonnetjes blijft.

 7. @ Sander. Armin Konket was afwezig en Omayra Leeflang was uitlandig dus 2 plus de aanwezige 1 (Zita) maakt 3.

  Het zou me wat zijn als de RvA uitvlooit, dat er reeds wetten bestaan om de plukze-wet op vorige ministers toe te passen. Jamaloodin mag alvast een claim in de brievenbus verwachten voor onrechtmatig gebruik van een dienstauto.

 8. De regering zit 3 weken en wij zien al de vruchten er van, Ik hoop dat deze regering het verder goed blijft doen. M.F.K stemt tegen, ja ik had niks anders verwacht, veel woorden maar weinig daden van de M.F.K.

 9. Iedereen die de wet overtreedt is toch strafbaar, ook zonder deze motie.

 10. Vanaf welk jaar worden er minister vervolgd? Ik denk dat dhr Wiels in de
  verkiezingstijd veel namen van dieven had genoemd. Vergeet die namen niet
  Ook van Omayra, is het waar of niet waar? Dus volgens velen was PS ook in de vorige regering. Zegt men niet dat, de heler is net zo erg als de steler?
  Als je vind dat MFK veel heeft verbruikt, waarom was je dan toch zo ver met
  die regering. Tot aan de verkiezing gegaan? Ik las een keer van iemand die ook een
  hele reeks van malafiede handelingen van de PAR, en daar zat dhr SULVARAN ook bij.
  DICK PIAR, GODETT? Hoe zit dat. Gelden om scholen te onderhouden, de straten, was er nooit een begroting van onder bv. Godett? IK BEGRIJP DIE NIEUWE MENSEN ECHT NIET HOOR. PAIS KIJK UIT.

 11. @jan, wanneer heb jij het over de verkwistingen van je MFK en MAN vriendjes? Veel meer dan een bootje!

 12. En daarom wilden we Alex Rosaria op de plaats hebben waar hij nu zit. Goed bezig!

 13. @Sander; Omayra Leeflang was op dat moment wegens familie omstandigheden niet op Curacao. Maar ik kan je uit haar naam wel zeggen VOOR.

 14. Is hier een bijzondere wet voor nodig? Dit kan binnen de huidige wetgeving toch ook al?

  Vreemd verder dat niemand het heeft over de Statenleden die toestaan dat een ministerraad zich aan allerlei uitspattingen te buiten gaat. De Staten zijn immer het hoogste en controlerend orgaan.

  Schotte heeft 2 jaar lang met zijn prive fotograaf en een rij bodyguards de hele wereld over gereisd en tonnen gespendeerd maar de Staten vonden het allemaal goed. Blijven zij nu buiten schot?

 15. Dus de PAR wilde alles laten zoals het was? Het was te verwachten miljoenen boot enzo, en boter op het hoofd.
  Nooit meer de PAR, ze hebben zich nu wel laten kennen. Behalve die eentje die pro stemde dan.

 16. Waarom zou er maar 1 stem van de PAR zijn hiervoor: verdacht.
  van de maffia partij had ik niet anders verwacht.

 17. Goede zaak. Van gemeenschapgeld blijft men af!

 18. En de MFK stemde tegen, logisch….

 19. Waarom heeft er maar 1 PAR lid voor gestemd?

  Ik hoop wel dat dit met terugwerkende kracht zal gebeuren.