• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Ondanks dat het transitiekabinet zou worden opgesteld uit zakenmensen in plaats van politici, zijn er verschillende medewerkers binnen het kabinet die aan de politiek gelieerd kunnen worden. Zo zijn oud-PAR Statenlid Malvina Cicilia en vrouw van Ivar Asjes Tara Asjes-Prins werkzaam voor José Jardim en Daniel Hodge.

Amigoe publiceerde een uitgebreide lijst van medewerkers binnen de nieuwe regering die banden hebben met politiek. Behalve Cicilia en Asjes-Prins, zijn ook David van ’t Hof (PAR), Hubert Scherptong en Curt Brunings (gelieerd aan FOL) werkzaam als medewerker binnen de regering. Minister van Justitie, Nelson Navarro was bovendien leider van de politieke partij Forsa Kòrsou.

Onafhankelijk Statenlid
PAR-lid Omayra Leeflang is niet te spreken over haar oud-collega’s. “Het is een grote teleurstelling om te merken dat je na jaren samenwerking iemand zo slecht kent’, vertelt ze tegen Versgeperst.com. Cecilia pakte eind oktober haar biezen en stapte op als PAR-lid. Ze is nu onafhankelijk Statenlid, evenals Glenn Sulvaran. “PAR had Jardim voorgedragen als vakminister in het kabinet Betrian. Geen haar op ons hoofd had gedacht te eisen dat een politieke vriend van PAR medewerker moest worden en een dik salaris plus 25 procent te verdienen.”

27 reacties op “Politiek gelieerde medewerkers bij regering”

 1. Vraag: Is het op dit eiland mogelijk om c o m p e t e n t e mensen te vinden voor het takenkabinet die niet op een of andere manier zijn gelieerd aan een politieke partij? Ik denk zelf van niet. Overigens zitten er tussen de genoemde personen competente lieden…

 2. @Henk, het overheidsapparaat zit vol met medewerkers en oudmedewerkers van de gedeputeerden. Ongelovelijk hoeveel mislukkelingen gewoon een dikbetaalde baan hebben binnen de overheid maar verder er niets doen. Deze mensen komen van alle partijen die we hebben voorbij zien gaan maar moeten we het daarom maar goed vinden?

 3. Het gestelde in het artikel als zou Cecilia net als Sulvaran onafhankelijk Statenlid zou zijn is natuurlijk complete onzin.

 4. Ook in 2013 geldt Zakken Vullen! En wel zo snel mogelijk. Kan ook zijn dat ze niemand anders voor die (verzonnen) post konden vinden en zo wordt januari 2013 weer met de nodige frustratie en boosheid afgerond. Wat een rare kliek is het toch. Tara, je moet je schamen!

 5. Dan is er ook nog een Statenlid van de MFK, die zich tot in de kleine uurtjes voor TDS met carnaval bezighoudt en zeker niet voor niets om de volgende dag weer “fris” in de Staten te verschijnen. Kan dat zomaar?

 6. @pikatje

  Curaçaose agenten naar Brussel sturen? Ik begrijp je niet. Vertel !

 7. Wat een afknapper nis dit nu. Wiels met zijn grote mond “ilde toch dat alles transparanter zou worden”.
  Laat me niet lachen wat een shame.

 8. Ingrid, op 21-01-2013 om 12:58 schreef: Stom hè ?

  Wat jammer dat je “ze” niet voor een ton meer (plus bonus uit de grabbelton) naar Brussel kunt sturen.

 9. @henk

  Dat zei ik ook tegen die agent die mij een boete wilde geven wegens door rood licht rijden. “. 2 auto’s voor mij deden het ook” . De agent gaf mij toch de boete. Stom hè ?.

 10. @ Marie Montreux,
  Behalve Cicilia en Asjes-Prins, zijn ook David van ’t Hof (PAR), Hubert Scherptong en Curt Brunings (gelieerd aan FOL) werkzaam als medewerker binnen de regering.

  En nou jij!

 11. En dat de incompetente mw. Asjes uberhaupt nog werk krijgt is een smet op ons eiland

 12. @Henk “hunnes deden het ook”
  Wat een drogreden man

 13. Graag de CV’s en werkervaring van deze mensen a.u.b.
  We zijn benieuwd. Zijn er vacatures in de lokale kranten verschenen? Zoniet dan graag a.u.b.

 14. Hoe kan deze regering de bezuinigen verkopen terwijl de uitgaven van de overheid weer enorm zullen stijgen door deze nitwits die weer een dik contract krijgen. mensen die keer op keer bewijzen geen enkele kwaliteiten te hebben.

 15. Waarom steeds naar een persoon wijzen terwijl de PAR en de FOL en de rest hetzelfde doen en deden?

 16. Bij Holiday Beach resort is 3 maanden feest gevierd toen Tara Asjes daar vertrok. Haar functioneren als manager daar was een regelrechte ramp.

  Waarom ze er dan toch zo lang gewerkt heeft? Holiday Beach was destijds van haar vader die haar schaamteloos de hand boven het hoofd heeft gehouden.

  Tara Asjes heeft nog nooit op eigen kracht een baan gevonden. Bij CPA werd ze binnengeloodstd door manlief Ivar Asjes (voor een niet bestaande functie!), en nu is ze weer met een kruiwagen bij de overheid binnen gereden.

  Terwijl haar kwaliteiten net toereikend zijn om tasjes te vullen bij de kassa van de super. We hadden al Ivar Jasjes, wellicht nu ook Tara Tasjes.

 17. De PAR en de FOL doen er even goed aan mee.

 18. Ben nooit te spreken geweest over PAR-lid Omayra Leeflang, “Ze is een grote teleurstelling zelfs na na jaren samenwerking”.

 19. De Wiels kliek heeft een moreel probleem. Men was onbetrouwbaar en men blijft onbetrouwbaar. Ongetwijfeld zal Wiels zijn broer ook weer aan een baantje helpen. Een flapdrol, maar dat telt hier niet. Slechts je naamsbekendheid. Disgusting!!

 20. Vanzelf sprekend hebben veel “deskundigen” een politieke achtergrond. Regeer beslissingen door de staten loodsen kan onmogelijk zonder rekening te houden met de politiek. Het hele Wiels verhaal is dan ook een handje zand in de ogen van de domme burger strooien.
  Las gisteren in de krant dat in 2015 de belastingen weer omlaag kunnen. Willen we een beter voorbeeld van politieke lafheid? Het volk belasten met niet populaire beslissingen en de volgende regeerders opzadelen met de belofte dat zij deze beslissingen kunnen terugdraaien.
  Mensen, dit is politiek bedrijven en het volk dient alleen maar om dit stelsel met de hun ondersteunende ambtenaren en de overheid NV’s in stand te houden.
  Zij die anders verwachten …Welterusten!

 21. H $$$ P $$$ O $$$ K $$$ R $$$ I $$$ E $$$ T
  En de bevolking is weer de apathische LOOSER !!!

 22. @harold,

  mee eens, de hele Asjes kliek is zo fout als het maar kan zijn……..

 23. Tara Asjes een groter unbenul kun je niet hebben. Daar is van Rijn heilig bij!

 24. Wiels is en blijft een geboefte. Sorry hoor. Onbetrouwbaar.
  Waar hij zogenaamd altijd tegenaan heeft geschopt brengt hij wederom in prajtijk.
  eens een valse wolf aloijd een wolf.

 25. Ach, waarom verbazen dit soort zaken mij niet. Curacao heeft een leerprobleem op dit gebied.

 26. Wat gaan ze verdienen?

 27. Het is werkelijk ongehoord dat Tara Asjes toch weer een pastechi gehad heeft. Eerst probeerde ze stiekem op de payroll van CPA te komen in een niet bestaande functie, nu is ze zonder sollicitatieprocedure via de achterdeur toch weer bij de overheid binnen gekomen.

  Ik had even hoop op verandering onder deze nieuwe regering, maar het nepotisme gaat gewoon door. En echtgenoot Ivar Asjes zich maar sterk maken voor good corporate governance. Voor iedereen, behalve voor de famile Asjes.